Середа, травня 08, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Ось таким він має бути!

Є така посада

 

Ось таким він має бути!


Староста групи –  це своєрідний клей: між деканатом і студентами, між окремими членами групи, між однією групою та іншою. І від того, наскільки якісним є той «клей», залежить успішність усіх вищеописаних взаємодій.

Староста колишньої групи Ф-022 фізичного факультету Олексій МАЙСТРЕНКО, на думку своїх одногрупників, є «якнайкращим клеєм».

Неля ПОВЕРЖУК, третьокурсниця фізичного факультету: «Він дуже розумний, ніколи не прогулює пар, завжди розповідає свіжі новини від деканату й намагається допомогти в навчанні!» Олексій Майстренко має дві перемоги: ІІІ місце на всеукраїнській олімпіаді з фізики та ІІ –  з теоретичної механіки.

Сам же Олексій, коли почув на першому курсі, що його призначено старостою, дуже здивувався: «Я думав, що це якась прикра помилка, думав, що навряд чи мене могли призначити старостою». Але за два повні курси хлопець відмінно навчився виконувати свої обов'язки: нарікань на нього ані з боку деканату, ані з боку викладачів, ані з боку студентів немає. Олексій Майстренко на посаді старости оцінює себе доволі критично: словами «більш-менш». Зате в розмові про групу хлопець стає більш багатослівним: «Мені дісталася чудова група, кожен член якої –  яскрава особистість. Приміром, Маргарита ДАВИДОВА бере участь в університетських олімпіадах із фізики, а ще встигає малювати та грати на фортепіано. Марія ФРЕЛІК грає на скрипці та виступає на Днях факультету. А минулого року ледь не вся група в повному складі була задіяна в підготовці й проведенні «Альма матер». Особливо активно виявила себе Альона КОСТЕНКО».

Проте на початку третього курсу їм довелося розлучитися. Причиною тому став розподіл за кафедрами. П'ятеро з групи Ф-022 відправилися підкорювати теоретичну фізику й утворили Ф-037. Новоутворена група включає в себе шість студентів, із яких лише Микола ЯЛОВЕГА не є вихідцем Ф-022. Успішність нової Ф-037 прямо таки вражає: троє з групи (Майстренко, Давидова та Яловега) –  круглі відмінники, ще троє (Фрелік, Шевченко й Сокоренко) мають середній бал «4,5». Старостою нової Ф-037 студенти обрали Миколу Яловегу. Та Олексій, призначений на посаду деканатом, старанно виконував обов’язки перші два курси. У «Харківського університету» виникло питання: а чи правильно, що старосту призначає деканат?

Олег Валерійович ШЕХОВЦОВ, заступник декана: «Насправді старосту деканат не призначає, а лише рекомендує. Єдина наша вимога –  староста не може бути трієчником. На мій погляд, із новоствореної Ф-037 будь-хто був би вдалим вибором для посади старости. Це насправді унікальна група. Можу впевнено сказати, що цього року кафедра теоретичної фізики отримала міцний інтелектуальний кістяк».


А. КАНТ.