Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Патріот університету

Ювіляри

 

Патріот університету


Відзначила свій вісімдесятий день народження Лідія Андріївна ПОНОМАРЕНКО, заступник начальника навчального відділу університету.

 

Все життя цієї університетської жінки – в Харківському університеті. Прийшла сюди вісімнадцятирічною і виросла до професіонала найвищого рівня. Я кажу «Лідія Андріївна Пономаренко», і у відповідь всюди чую лише слова пошани і глибокої поваги. «Приходьте до нас – ми Вам все розкажемо про нашу Лідію Андріївну!» − запросили кореспондента газети колеги Лідії Андріївни по навчальному відділу.


…1950 рік. Лідія Андріївна, ще просто Ліда, почала працювати секретарем-машиністкою відділу кадрів ХДУ. І ось вже 60-й рік заходить вона щоранку у ці стіни… Працювала при шести ректорах, обіймала посади методиста, інженера, диспетчера, секретаря проректора… і ніколи не розлучалася з університетом. Закінчила вечірню школу, в 1968 р. − заочне відділення економічного факультету нашого університету.

 

До 1999 р. очолювала навчальну частину. На цій посаді її змінив нинішній декан фізичного факультету Анатолій Антонович ЗАВГОРОДНІЙ: «Начальники відділу приходять і йдуть, а Лідія Андріївна – справжня берегиня традицій. Мудрий, ненав'язливий учитель, який завжди підкаже й допоможе. Лідія Андріївна має феноменальну пам'ять, пам'ятає всі нормативні документи. Добрий організатор. У 2003 році нам припала акредитація університету за всіма спеціальностями (проходить раз на десять років). І заслуга в тому, що все пройшло найкращим чином, належить саме їй та її колективу. Я бажаю Лідії Андріївні здоров'я ще на довгі й довгі роки. Вона має смак до роботи. Вона – Патріот університету з великої літери!»


Лідія Андріївна нагороджена Почесною грамотою Верховної Ради України. «Я обожнюю університет, університетських людей і, особливо, своїх колег! – говорить Лідія Андріївна. – Я вдячна всім, з ким трудилася упродовж цих 60 років, завдяки яким отримала вищу освіту, досягла в житті того, що я маю. Університет – мій другий дім, і я щиро люблю його!»


А. КАНТ.