Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Красиві, ерудовані , мудрі…

Професор

Красиві, ерудовані , мудрі…


Лариса Павлівна ОЛЬХОВИК, професор кафедри загальної фізики фізичного факультету:

«Справжні жінки є в будь-якому середовищі. Головне, щоб вони володіли такими якостями, як жіночність, мудрість, турботливість і, звичайно ж, незалежність. Це раніше основним завданням жінки в житті було вдале заміжжя. Ідеалом справжньої жінки для мене є моя мама Клавдія Федорівна.

З відомих жінок мені імпонують Маргарет Тетчер, Елізабет Тейлор, Софі Лорен – вони, жінки без знатного походження, досягнули таких вершин у житті. Дуже подобається сучасне молоде покоління жінок – вони відрізняються від нас, які народилися в соціалістичному суспільстві.

 

Сучасні молоді жінки – красиві, ерудовані, незалежні, знають, чого хочуть. Сучасна жінка має обов'язково гармонійно поєднувати життя особисте з життям професійним. Але власні можливості слід оцінювати тверезо – у кожної людини є своя верхня планка. Треба не орієнтуватися на суперуспішних жінок, а вірно розраховувати власні внутрішні амбіції, власний запас енергії та здоров'я. Головне не знаходитись у повній залежності від чоловіків – самодостатність завжди викликає повагу з їхнього боку. Особисто я – трудоголік: одразу після захисту диплому прийшла працювати на кафедру. Із дітьми допомагала мама.

 


Бажаю здоров'я, зовнішньої й душевної краси, оптимістичного настрою на весь майбутній рік!»


А. КУТАС.