П'ятниця, квітня 26, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Першокурсник-2021

 

Настя БЕРЕСНЄВА – в науковій ейфорії!

ВІД РЕДАКЦІЇ. Першокурсниці фізико-технічного факультету Настя БЕРЕСНЄВА та Станіслава ЛІТВІНОВА завітали до редакції газети, аби поділитися формулою успішного шляху до фізики…  Настю БЕРЕСНЄВУ сформували Маріупольська загальноосвітня школа №16 та Маріупольський технічний ліцей. Дівчина щиро вдячна своїм найдорожчим людям -  вчителям – класному керівнику Буцаєвій Ніні Миколаївні та викладачу математики Скляровій Терезі Германівні.


- Насте, з чого почалося твоє захоплення фізикою?

- Мій дідусь був військовим та працював у сфері ядерної фізики, він розповідав багато цікавих фактів, пояснював явища, які мені на той момент здавалися незрозумілими. Подорослішавши, я почала читати цікаву мені літературу,  поглиблювати пошуки відповідей. Я зрозуміла, що фізика не просто предмет, який захоплює мене, а й те, з чим я хочу пов'язати своє життя.  Дуже важливою для мене подією стала підготовка та захист проекту для Малої Академії Наук України з математики 2020-2021 рр. Результат -  третє місце на Всеукраїнському етапі. Робота над цим проектом була корисною, бо я не тільки здобула досвід у дослідницькій діяльності, а й зробила крок в презентаційних навичках, і зрозуміла: наука - це те, чому я хочу присвятити все своє життя.  Я обрала свій шлях та знаю, що вже не залишу його за жодних обставин. Я мрію працювати в сфері ядерної фізики. У майбутньому хотіла б поєднувати наукові дослідження з популяризацією фізики та математики серед молоді, з поширенням ідей мирного використання ядерної енергії та благодійністю.

- Які маєш хобі?

- Моя справжня пристрасть - це книги. Література - це те, що не тільки дає нам знання, а й допомагає емоційно відпочивати, формувати критичне та аналітичне мислення, шукати цікаві теми, розвиватися як особистість. Користуючись нагодою, всім рекомендую до читання «Життя в борг» Еріха Марії Ремарка та «Довгу прогулянку» Стівена Кінґа.

- Що очікуєш від студентського життя?

-  Ейфорії від того, що займаєшся справою свого життя, що перед тобою безліч можливостей для реалізації твоїх прагнень та праці. Враження від перших днів навчання - неймовірні. Я – щаслива, що на своєму місці. Фізико-технічний факультет - світ, в якому поєднані нестандартне технічне мислення та добрі, чуйні серця.

Ліна ТИМАРСЬКА.