П'ятниця, квітня 26, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Першокурсник-2021

 

Каразінський – моя мета!

ВІД РЕДАКЦІЇ.  Починаємо знайомити із каразінськими першокурсниками, які показали найкращі результати під час ЗНО та вступної кампанії  і набрали 200 балів. Чи існує пряма залежність між високими балами й успішністю у подальшому навчанні? Андрій ГРЕБІННИК – студент історичного факультету. Отримав найвищий конкурсний бал при вступі в університет. Андрій: «Кілька років тому до Каразінського університету на історичний факультет вступив мій старший товариш Віталій Чиж з моєї рідної Зачепилівської школи. Це стало сплеском гордості земляків, всі тільки про це й говорили. Тоді батьки мене і направили: «Якщо будеш старанним, то теж навчатимешся у цьому славетному університеті».  Тож перед 11 класом я поставив собі за мету будь-що вступити до Каразінського.  Усвідомлено пішов на історичний  факультет. Хотів би спробувати себе в майбутньому в ролі вчителя, адже перший досвід проведення уроків історії здобув ще у 9 класі. Пам'ятаю й досі, що в той момент розповідав історію Османської імперії. Але основне прагнення в кар'єрному напрямку – це дослідницька робота, археологічна праця або ж робота з письмовими джерелами, їхній аналіз та інтерпретація».

…Сьогодні Андрій мешкає в  університетському гуртожитку та очікує, що студентське життя навчить його самостійності та вмінню розставляти орієнтири.

Катерина ОВЕРЧУК, студентка ЛЖ-31, наш спецкор.