П'ятниця, квітня 26, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Призначення-2020

Володимир Антонович ДОБРЕЛЯ

Проректор з питань безпеки та охорони Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна приступив до роботи 14 липня 2020 року. Володимир Антонович  народився 1956 р. та виріс на Полтавщині.  У 1978 р.  закінчив Харківський політехнічний університет. Має трудовий стаж в різних службах, що пов’язані з безпекою та стратегічним управлінням держави, понад 36 років.

- Володимире Антоновичу, чи вже  адаптувалися на новому місці роботи?

- Класичний університет – місце роботи, що зобов’язує. Три місяці роботи  - достатній термін, щоб адаптуватися. Робота жива, динамічна, я до такого ритму звик. Почуваю себе комфортно в університетській атмосфері. Мій життєвий орієнтир та принцип – проблеми та задачі не накопичувати, а швидко вирішувати, доводити до кінця.

- У чому полягає робота відділу безпеки?

- Мій попередник В. Д. Дмитрієнко залишив правильно організовану  роботу відділу безпеки та охорони університету, впровадивши  новітні технології,  комп’ютеризацію  та модернізацію систем спостереження та  пропускного контролю. Стратегія  на оновлення системи безпеки безперебійно працює.  Це і відеоспостереження, і електронний пропускний  пункт за пластиковими картами. Попереду робота в Північному корпусі, де освоєння ще не набуло кінцевого варіанту.  Кількість університетських  об’єктів зростає, відповідно  зростає  і навантаження  на Інтернет, на  технічне та кадрове забезпечення охорони нових об’єктів. Сьогодні вирішуємо разом з господарчими службами питання розгалуження Інтернету на дві університетські мережі, аби не гальмувати роботу  та пришвидшити зв'язок.  Монтуємо  ділянку між Північним і Головним корпусом.  У Північному корпусі ведеться масштабна робота з  впровадження сучасної протипожежної сигналізації, системи зв’язку та оповіщення. Роботу робимо своїми силам, виважено,  адже кожна  необачність може коштувати  життя людей.  Найближчим часом у Північному корпусі  на першому поверсі  запрацює  Центр управління і контролю,  із серверним кабінетом  та серйозною технікою,  з ІТ-аналітиками, які відслідковуватимуть  порушення та  надсилатимуть  інформацію охоронцям університету.

- Небезпека та ризик захворіти на Ковід – це проблема всіх служб номер один?

- Ігнорувати ризики не маємо права. Співпрацюємо зі Штабом університету по боротьбі з коронавірусом, профкомом, службою управління персоналом, адміністрацією, з університетськими ЗМІ. Налагоджуємо різні  заходи  безпеки,  інформуємо, надаємо теоретичні та практичні рекомендації, як виявити та вчасно відреагувати на захворювання, працюємо з деканами та підрозділами  університету. Розслаблятися ще зарано.

Спілкувалася Ліна ТИМАРСЬКА