П'ятниця, квітня 26, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Відпочинок

ФІГУРОВКА!

ВІД РЕДАКЦІЇ. Пандемія коронавірусу зачинила мільйони людей у квартирах та домах. Але життя та навчання продовжувалося. І профком студентів продовжував працювати, в тому числі і над відпочинком молоді.


Голова профкому Д.О.БОРТНИКОВА, розповідає:

- Ми налагодили надання профспілкової допомоги онлайн студентам-членам профспілки з числа осіб вразливих категорій населення. За період з квітня по червень 2020 року було виплачено профспілкову допомогу 68 членам профспілки. Упродовж карантину проводилась інформаційна підтримка студентів у різних сферах. Загалом студенти зверталися з питаннями про оформлення та продовження субсидії на неопалювальний сезон, про шляхи побудови комунікації з викладачами міжфакультетських дисциплін, питали про умови отримання профспілкової виплати. За період карантину лідери студентської профспілки оформили 285 субсидій на сплату комунальних послуг студентам, що мешкають у гуртожитках.

Після публікації списків студентів, яким призначено академічну стипендію, постало питання оформленням стипендійних банківських карток, бо деякі студенти фізично не могли прибути до банку. Ми провели збір документів для оформлення та передали їх до розрахункового  відділу.

Займалися ми і відпочинком. Традиційно профком пропонує студентам відпочинок-оздоровлення під час зимових та літніх канікул та компенсує вартість оздоровлення профспілковими виплатами. Влітку студенти мали можливість провести свій відпочинок на березі Чорного моря на б/в "Регіна" (Одеська область, Затока) та у «Фігуровці».  "Тиса" у Карпатах (Івано-Франківська область, смт. Ясіня) приймає наших студентів на оздоровлення і влітку, і взимку. Близько 100 студентів-членів профспілки скористалися можливістю оздоровлення від профкому студентів минулого року.

Цього року карантинні обмеження внесли зміни до життя кожної людини. Це не оминуло і традиційного профспілкового оздоровлення. На жаль, це торкнулося і обсягів пропозиції для оздоровлення наших членів профспілки на морі і у горах. Профком інформаційно допомагав тим, хто хотів відпочити в Одесі та Карпатах. Але широкої і звичної нашим студентам кампанії з оздоровлення не проводили через карантинні обмеження. 15 студентів, які вирішили оздоровитися в Одесі, отримали профспілкову виплату у розмірі 1700 грн.

Для студентів та співробітників Каразінського університету традиційно гостинно відкрив свої двері спортивно-оздоровчий табір «Фігуровка». У таборі працює лікар, який  проводить огляд студентів, що прибули до табору. Кожен із них привозить із собою довідку від свого лікаря, яка підтверджує, що він здоровий. Близько 30 студентів придбали путівки на всі п’ять заїздів!

Усі заклади відпочинку в Україні працюють з обмеженнями, які передбачають Постанови КМУ та рекомендації Державного санітарно-епідеміологічного лікаря.

Розмовляла Анна УДНІКОВА.