Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Трибуна ректора

ВІТАННЯ ВИПУСНИКАМ

Дорогі випускники! Маю високу честь і надзвичайну приємність від імені Каразінської університетської корпорації привітати вас зі знаменною подією — успішним завершенням навчання в університеті й здобуттям магістерських дипломів! Позаду студентські роки, і як ви вже скоро зрозумієте — це найкращі роки вашого життя. Ми щиро вдячні вам за те, що місцем свого професійного і духовного становлення ви обрали саме Каразінський університет, який за тиждень відзначатиме 215-ту річницю з того дня, як він відкрився і набрав перших студентів. Ці 215 років належать також і кожному з вас, кожному, хто зараз у цьому залі, оскільки й він зробив свій посильний внесок у цю історію. Ваш внесок, це наполегливе навчання, це плідна студентська наукова робота, активна участь у творчому культурному житті та спорті, студентське самоврядування, волонтерська робота і багато-багато справ та вчинків, які додалися до скарбниці здобутків університету за 215 років його існування. І в тому, що Каразінський — це єдиний з українських університетів, який входить до топ-500 кращих світових університетів — також і ваша чимала заслуга.

Що побажати вам у цей важливий день, у цю бентежну мить? Міцного здоров’я і великої творчої енергії! Невпинно йти вперед, долати всі перешкоди, ніколи не здаватися! Змінюватися у світі, що зараз дуже швидко змінюється, але бути вірними собі і своїм принципам!! Берегти зв’язки зі студентськими друзями, завжди допомагати один одному! Бути креативними, бути сильними, любити Україну і любити свою Альма-Матер! І все буде добре. Я обіймаю кожного з вас і передаю частинку тепла Альма-Матер!

Нехай це тепло зігріває вас впродовж довгого і щасливого життя! І як співається у всесвітньому студентському гімні:Vivat, Academia! Vivat, Professores! Вівант, випускники Каразінського університету!