Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Як ся маєш, громадське харчування?

Питання громадського харчування в університеті знаходиться під контролем первинної профспілкової організації співробітників та студентів. Профспілковий комітет з метою покращення роботи та контролю цінової політики в пунктах громадського харчування постійно проводить щотижневі перевірки. Адже у зв’язку з погіршенням економічної ситуації в країні спостерігалось недоцільне зростання цін в університетських пунктах громадського харчування. З цього приводу профком студентів, профком співробітників та адміністрація університету провели ряд консультаційних бесід з керівниками пунктів громадського харчування (керуючись у своїй діяльності планом заходів з поліпшення роботи пунктів громадського харчування від 10.01.2009).


Що вдалося зробити? Виконуючи затверджений «План заходів з поліпшення роботи пунктів громадського харчування ХНУ імені В. Н. Каразіна» було розширено асортимент страв за доступними цінами в ТОВ «Бункер»: перші страви від 3,00 грн.; гарніри від 2,00 – 6,50 грн.; м’ясні страви від 4,50 - 14,85 грн. Розширено асортимент страв за доступними цінами в ФО-П «Бєлєвцова»: перші страви від 4,50 грн.; м’ясні страви від 4,00-9,00 грн.; салати від 1,00-4,00 грн. Розширено асортимент страв за доступними цінами в ФО-П «Сафонова»: перші страви від 5,00 грн.; м’ясні страви від 5,00-14,00 грн.; салати від 3,00-6,00 грн.. Розширено асортимент страв за доступними цінами в ФО-П «Наугольний»: мучні вироби від 2,00 грн. – 4,50 грн. гарячі напої від 1,50 грн. – 3,00 грн. Розширено асортимент страв за доступними цінами в ФО-П «Макаренко»: мучні вироби від 2,00 грн. – 5,50 грн.; гарячі напої від 1,50 грн. – 3,00 грн. В меню пунктів громадського харчування з’явилися молочні страви та широкий вибір мучних та кондитерських виробів, а саме: ТОВ «Бункер» від 1,80 до 4,00 грн.; ФО-П «Сафонова» від 2,00 грн. до 7,50 грн.; ФО-П «Бєлєвцова» від 1,20 до 5,00 грн. Діапазон цін з гарячих напоїв в пунктах громадського харчування від 0,50 – 5,00 гривень. В меню представленні дієтичні страви, але вони не завжди є в наявності.


У березні 2010 р. в пунктах громадського харчування (ТОВ «Бункер», ФО-П «Бєлєвцова») за рахунок коштів університету були встановлені водонагрівачі для підігріву води з метою надання студентам та співробітникам університету окропу для приготування гарячих напоїв (відсутній на 5 поверсі хімічна сторона).


На початку 2010 р. профком студентів оформив «Книгу скарг та пропозицій» на усіх пунктах громадського харчування. На сайті студентського профкому та профкому співробітників організовано форум та опитування з питань цінової політики та якості обслуговування в пунктах громадського харчування, що дає нам можливість вчасно реагувати на конструктивні зауваження.


Під час перевірок протягом вересня було виявлено. Санітарно-гігієнічний стан є задовільним у кожному пункті громадського харчування, хоча відсутня гаряча вода для миття посуду ФО-П «Сафонова» та ФО-П «Бєлєвцова. Особові медичні книжки працівників належно оформлені і в строк пройдений медичний огляд. Відсутній журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці (ТОВ «Бункер», ФО-П «Малишева» ФО-П «Малишев», ФО-П «Сафонова»). Відсутня система примусової вентиляції (ФО-П «Бєлєвцова», ФО-П «Сафонова», ФО-П «Малишева»). Станом на вересень 2010 року пункти громадського харчування готові для обслуговування студентів та співробітників, хоча винятком є ТОВ «Бункер» - в Північному корпусі продовжується ремонт станом на 24.09.2010 р.


На сьогоднішній день в усіх пунктах громадського харчування спостерігається тенденція до підвищення цін. З цього приводу запропоновано продовжувати контроль над пунктами громадського харчування в університеті, постійно інформувати університетську спільноту про стан харчування в університеті. Рекомендувати пунктам громадського харчування створити на постійній основі студентський комплексний обід (перші, другі страви та гарячий напій з мучними виробами) в ціновому діапазоні від (10-15 грн.).


О. НОВИКОВА.