Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Готуємося до майбутнього…


ВІД РЕДАКЦІЇ: У № 11 від 31 серпня 2010 року ми розповідали Вам про групу ЕМ–41 –одну з кращих студентських груп за результатами 2009 – 2010 навчального року. Представляємо ще одну групу-переможницю цієї номінації. Наші герої - студенти третього курсу фізико-технічного факультету університету – група ТЯ–41.
16 молодих людей, які прагнуть освоїти професію фізика. За результатами останньої літньої сесії середній бал групи 4,68 за п’ятибальною шкалою. Восьмеро отримують підвищену стипендію. Всі - непересічні особистості! Тут вам і спортсмени, і музиканти, і поети, і науковці! Колектив - дружний. Не просто успішно навчаються, а й прагнуть кожен день у стінах університету прожити цікаво, насичено: організовують тематичні вечори, де обговорюють актуальні політичні, економічні, культурні проблеми, разом роблять домашні завдання, святкують дні народження. Цього літа плавали на байдарках по Тетереву і отримали третій розряд з водного туризму. Постійно співпрацюють зі своїм куратором доц. В. П. ОЛЕФИРОМ, викладачем кафедри фізики плазми. А напередодні Нового року організували конкурс на кращий лист Діду Морозу. Добряче-таки підняли новорічний настрій всім студентам. Про них навіть в газеті «Вечірній Харків» написали!
Юрій ЛЕЛЕКО, староста ТЯ–41: « Наша група надзвичайно різностороння. Багато хто займається спортом. Так, наприклад, Андрій КУНДА, майстер спорту з карате, неодноразово брав участь у міжнародних змаганнях, ставав призером турнірів Європи. Окрім цього хлопець грає на гітарі, вийшов до півфіналу змагань «Україна має таланти». Сергій РАСПОПОВ, є кандидатом в майстри з велоспорту, бере участь у змаганнях обласного рівня. Анастасія ГАЄВА, виборола перше місце в командному заліку та друге в особистому у студентському турнірі юних фізиків. Друкуються в наукових виданнях Давид НАЙМАРК, Денис КАРПОВ, Юрій ЛЕЛЕКО та ін.». Павло СРЕБНЮК працює на кафедрі нанотехнологій на 0,3 ставки (тут планує займатися саме цією галуззю науки). Настя Гаєва готує абітурієнтів до ЗНО з фізики. Багато хто в групі захоплюється фотографією. Нещодавно ми вибороли призові місця у фотоконкурсі «Позитивний погляд». Попереду – майбутнє самостійне життя і ми до нього готуємося, бо заради цього і вступали до університету.
Доц. В. П. ОЛЕФИР, куратор групи ТЯ–31 ФТФ: «Більшість студентів ТЯ–31 мають свої принципи, погляди та інтереси. Я викладаю загальну фізику і всіляко прагну викликати у студентів інтерес до фізики. Сподіваюся, що моя праця і праця моїх колег допомогла студентам вибороти друге місце на університетському конкурсі студентських груп і підтвердити високий рейтинг нашого університету в області фізики і на всеукраїнському рівні. Анастасія Гаєва відмінно виступила на Всеукраїнській фізичній олімпіаді, показавши глибокі знання і фантазію в експериментах і комп'ютерній візуалізації своїх досліджень. Староста групи Юра Лелеко – справжній трудівник, принципово відстоює інтереси групи, користується авторитетом серед своїх товаришів. Із таким помічником мені легко і оперативно працюється. Ймовірно, багатьом українцям запам'ятався і Андрій Кунда, який представляв Харків на конкурсі “Україна має талант”. Андрій – призер чемпіонатів світу з бойового єдиноборства. Серйозний Костянтин ГЕРМАШ, талановитий студент і азартний велосипедист Денис КАРПОВ, ґрунтовний Валерій МАЛИНОВСЬКИЙ, жартівник КВН-щик і байдарочник Данило КЛИМЕНКО, зацікавлений Сергій РАСПОПОВ, розумник Андрій ФАДЄЄВ, найвищий студент в групі Павло СРЕБНЮК, педантичний Давид НАЙМАРК. А які дівчатка у групі! Розумниця Ганна БЕЗСОНОВА, старанна Олена ШВЕДОВА, Таня ХРОМОВА.
Для групи характерна взаємодопомога, пошана і довіра до викладачів і один до одного. У такій обстановці добре працюється і вчиться. Запам'яталася мені і недавня вереснева поїздка із студентами по чарівних історичних місцях Полтави, якою наш університет нагородив групу. Я впевнений, що талант студентів і радість пізнання будуть і далі примножуватися, міцніти на фізтеху, який по-справжньому став для них рідною домівкою. Адже факультет – це не тільки аудиторії і лабораторії, це в першу чергу славні традиції, викладачі і майбутнє – студенти. Учити таких студентів і працювати з ними для мене не тільки професійна відповідальність, але і велике щастя. Сподіваюся, що багато названих імен стануть гордістю університету».


Із переможцями спілкувалася В. ЖЕДЕНКО.