П'ятниця, квітня 26, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Інтерв’ю в номер

А якою Ви хочете бачити газету?

Тетяна ЧЕРЕДНИЧЕНКО, фахівець Навчального центру соціально-виховної та позаосвітньої діяльності: «Цікаво читати про події,  які відбуваються в університеті, тому що не усі співробітники про них чують, на жаль. Хотілося б більше інформації про незвичайні,  веселі випадки з життя чи роботи студентів і викладачів».

Валерія ОПАРІНА, майбутній магістр факультету МЕВ та ТБ: «Із цікавістю читаю про новини та події, що відбуваються в університеті. Більше хотілося б бачити інформацію про можливості для молоді: вакансії, програми обміну».

Любов ШПАК, п'ятикурсниця  біологічного: «Хотілося б читати про можливості для студентства (гранти, стажування, обміни і т.д.) та про існуючі проблеми університету й шляхи їх вирішення».

М. І. ШЕВЧЕНКО, фахівець навчального центру біологічного: «В газеті «Харківський університет» найбільше подобаються портретні матеріали та особливо інтерв’ю в номер, а також про успішних каразінських випускників. Більше б  гумору та цитат викладачів, які характеризують їх манеру викладання».

Анна КОННОВА, п’ятикурсниця  екологічного, група ДЄ-54: «Читаю здебільшого про досягнення студентів. Але про життя звичайних студентів, які  прогулюють, списують, поєднують навчання з роботою, де?».

Анастасія ВОРОНІНА, староста групи УТ-51 факультету МЕВ та ТБ: «Мені було б цікаво почитати в газеті про збереження навколишнього середовища та практичні поради з раціонального використання ресурсів, наприклад заміни поліетиленових пакетів на паперові або тканинні. Або для студентів з будь-яких актуальних тем: як вижити в гуртожитку, як успішно скласти сесію, де підробити і т.ін.»

Дар’я МАМАЄВА, третьокурсниця філологічного,  група ЛР-31: «Давайте  кожного номеру підбірку анонсів усіх важливих подій університету, бо сайт часто пропускає події, масштабу кафедри, наприклад».

Р. Ф. ЗАБРОДСЬКИЙ, заступник декана біологічного факультету: «Було б корисно додати матеріали про стажування студентів, як в Україні, так і закордоном: студенти, аспіранти, викладачі. Також можна написати про міжфакультетські дисципліни кожного факультету, своєрідні резюме викладачів для популяризації предметів».

Дар’я БОРТНИКОВА, заступник директора профспілкової організації студентів, аспірантів і докторантів: «Було б зручно бачити на першій шпальті колонку-зміст всього номеру. Бажаю процвітання газеті!»

Т. С. ПИЛИПЕНКО, провідний інженер кафедри статистики, обліку та аудиту: «Люблю читати статті про свій економічний факультет. Пам'ятаю номер, в якому розповідали про нас. Тоді надрукували історичну довідку, інтерв’ю з деканом, про СНТ та студентську раду, економічну гру. Хотілося б, щоб з газетою могли детальніше знайомитися студенти. Адже не всі знають, що її можна отримати в деканаті».

В. І. ФОМЕНКО, старший викладач кафедри журналістики: «Мені подобаються матеріали двох видів: про співробітників університету та про студентів. Адже я знаю багатьох співробітників. Наприклад, мені запам’яталося інтерв’ю з завкафедрою неорганічної хімії Іваном Миколайовичем В'юником».

Олена ДЕЛІЧ, п’ятикурсниця медичного факультету: «Подобається читати матеріали, чому студенти вирішили пов’язати свою долю з Каразінським. Хотілося бачити публікації про студентські ініціативи, їхні пропозиції».

Інна ШТЕПА, випускниця факультету математики та інформатики: «Мені подобалося читати огляди на різноманітні заходи. Хотілося б бачити більше матеріалів про наших студентів, які навчаються за кордоном. Обмін досвідом».

Ольга БОНДАРЄВА, першокурсниця філологічного: «Я бачила небагато випусків газети, але найбільше мені сподобався матеріал про археологічну практику. Також можна публікувати  більші за розміром фото».

Валерія ЛЮТЕНКО, першокурсниця філологічного: «Дуже подобаються рубрики «Першокурсник» та «Ювіляри». А також цікаві матеріали про різноманітні виставки. Наприклад, мені запам’ятався захід про німецькі винаходи, що проходив в «ЛандауЦентрі». Забагато некрологів…».

Максим ЛУК’ЯНОВ, третьокурсник історичного: « В першу чергу на сторінках студентської газети я читаю про життя Каразінського, тобто як університет з кожним днем удосконалюється та як розвивається».

Вікторія КУДОЯРОВА, четвертокурсниця соціологічного: «На жаль, багато студентів  навіть не знає про існування газети. Ідеальний варіант – створити власний канал в Telegram».

Тетяна КОБЕЦЬ, другокурсниця екологічного: « На сторінках студентської газети я б хотіла бачити інтерв’ю з викладачами на вільні теми, розповіді про інновації в науці, студентські заходи та багато яскравих фото».

Доц. В. І. КУТИРЬОВА, кафедри соціології: «Зі студентської  газети мені цікаво дізнаватися  про досягнення і студентів,  і викладачів,  і випускників університету. Хочу також бачити афішу культурних заходів університету і не тільки  Цікаво було б читати рубрику про історію Харкова, а також якісь гумористичні цитати з життя студентів і викладачів».

Проф. М. В. ШАПОВАЛЕНКО: «По-перше, мені б дуже хотілося, щоб університетська газета виходила частіше.  По-друге, на  її сторінках хочеться бачити більше інформації саме про студентське життя поза університетом».