П'ятниця, квітня 26, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Зустрічі

О. В. ЯРОСЛАВСЬКИЙ: «Без освіти ти станеш ніким. Ключ до всього – в освіті»

22 жовтня у стінах Харківського університету відбулася зустріч каразінської спільноти з видатним українським олігархом, президентом групи DCH, Членом Наглядової ради Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Олександром Владиленовичем Ярославським. Талановитий бізнесмен входить в десятку найбагатших олігархів сучасної України і вже давно є найбагатшою людиною Харкова, за що у ЗМІ його називають фінансовим королем. І ось видатний бізнесмен завітав до Харківського університету.

Вступне слово зустрічі пролунало з уст ректора академіка В. С. Бакірова, який подякував Олександру Владиленовичу за системну підтримку вузу та дорогоцінний час. Віль Савбанович зазначив, що завдяки небайдужості, фінансовій підтримці Ярославського втілено в життя багато важливих справ, зокрема, встановлення пам’ятників нобелівських лауреатів, історику Дмитру Багалію, письменнику Петру Гулаку-Артемовському, закарбована історія Каразінського університету в бронзі. Ректор нагадав студентам про важливі інвестиції бізнесмена у розвиток Харкова та Харківської області, такі як аеропорт, «Металіст», «ХТЗ»,  найсучасніші готелі, будівництво інфраструктури Євро-2012 т.ін. А далі дискусія відбувалася у форматі «запитання-відповідь».

У  Великій хімічній аудиторії яблуку ніде впасти… З властивим йому почуттям гумору, з оптимістичним світоглядом  Олександр Владиленович відповідав на різні запитання допитливих слухачів: про перші кроки в бізнесі, про життєве кредо, про інвестиційні плани та давав прості мудрі настанови, як стати успішною людиною. Пропонуємо Вашій увазі відповіді Ярославського на найцікавіші запитання студентів Каразінського.

О. В. ЯРОСЛАВСЬКИЙ:

«Без освіти ти не станеш кимось. Я б сказав, що ключ до всього – в освіті. Ось я взяв із собою сьогодні в університет свою доньку, щоб вона подивилася на навчальний заклад з віковими традиціями, перейнялася його духом. Хочу, щоб діти отримали якісну освіту».

«Ціную у своїх працівниках чесність і професіоналізм. Гарний бізнесмен – це передусім гарний психолог, який може правильно оцінити ситуацію,  людину, яка сидить навпроти за столом переговорів, зробити правильні висновки, прийняти правильні рішення».

«Якщо ти хочеш розпочати бізнес, то, перш за все, повинен відповісти собі чесно, чи готовий ти до цього. Адже бізнес – це не тільки успіх, він передбачає ризики неправильних вчинків».

«Не потрібно нікуди їхати за кордон, Україна – найкраще місце для бізнесу, Харків має дуже цікаві проекти. Роботи вистачить на десятиліття». Бізнесмен закликав студентів займати творчу позицію і вірити в Україну.

О. В. ЯРОСЛАВСЬКИЙ:

«Я інвестую в Україну: погляньте, всі мої проекти – тут»!

ВІД РЕДАКЦІЇ. У рамках стратегічного партнерства DCH і Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Олександр Ярославський пообіцяв підтримати виробництво брендованої сувенірної продукції з Каразінською символікою, а також розглянути можливість участі в масштабному медичному проекті створення університетської клініки.

Ліна МОРСЬКА.