Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Ви нас запитували

З турботою про студентів


ВІД РЕДАКЦІЇ: З вересня цього року в нашому університеті діє проект «Каразінська профспілкова картка». Любі читачі, відповіді на всі ваші запитання щодо цієї акції дає голова Профспілки студентів, аспірантів і докторантів Сергій Сергійович МАХНОВСЬКИЙ:
- У нашої профспілки давно була така ідея - створити дисконтні картки для студентів. Ще три роки тому ми планували розробку цього проекту на загальноміському рівні, але тоді втілити цю ідею в життя не вдалося. Цього літа ми вирішили зробити профспілковий соціальний проект для студентів нашого університету. 
Головна мета профспілки - приносити користь студентам, допомагати у реалізації їхніх інтересів та знайти спосіб зекономити. Даний проект покликаний задовольнити інтереси студентів. Щасливими володарями картки стали вже майже 1500 каразінців, вони мають знижку на відвідування освітніх, розважальних, спортивних та торгових закладів з усіх куточків Харкова. Партнерами профспілки стали 50 представників послуг - це ресторани та кафе, льодова арена, автошкола, книгарня, супермаркет, служба таксі, пейнтбольний клуб, лікарня та багато ін. До кінця 2016 року плануємо розширити список до 60. Вибір закладів зробили на основі інформації, отриманої від профспілкових активістів та студентів.


Успіх проекту - це довга і позитивна історія Профспілкової організації Каразінського університету і повага до наших студентів з боку партнерів. Проект розрахований на рік, тобто до наступного вересня. Такий термін ми обрали з двох причин - аби мати змогу оцінити успішність нашої ідеї, та через неготовність багатьох партнерів укладати довгострокові договори.
Отримати каразінську картку може кожен студент нашого університету, який є членом профспілки.


Д. КАЛЬНІЦЬКА.