П'ятниця, квітня 26, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Факультет математики та інформатики

Факультет математики та інформатики

Протягом першої половини 2015 року на факультеті проходила масштабна реорганізація. З 1 вересня факультет носить назву «Факультет математики і інформатики» і  складається з чотирьох кафедр ‒  «Фундаментальної математики», «Прикладної математики», «Теоретичної та прикладної інформатики» і «Вищої математики і інформатики». З 2015/2016 навчального року планується розпочати підготовку бакалаврів за новою спеціальністю «інженерія програмного забезпечення».

У 2015 році на факультет вступили три переможця міжнародних шкільних олімпіад з математики та чотири переможця Всеукраїнської олімпіади з математики для школярів. За значні навчальні та наукові досягнення сім студентів та аспірантів факультету отримали стипендії фонду імені  Н.І.Ахієзера та Харківського міського благодійного фонду Юрія Сапронова.

Розширюється співробітництво факультету з закордонними університетами. У 2015 році чотири студенти-магістранти відділення інформатики успішно пройшли навчальну практику і виконали та захистили дипломні роботи в університеті міста Ніцца (Франція). У грудні група студентів 4-го курсу буде проходити навчальну практику в університеті міста Мюнхен (Німеччина). У червні на нашому факультеті відбулося урочисте нагородження сертифікатами випускників програми підготовки фахівців у галузі статистичного аналізу даних, отриманих при проведенні клінічних досліджень. Програму реалізовано відповідно до угоди про співпрацю між університетом та компанією «SAS» у рамках спеціалізації «Біостатистика». Протягом навчального року група студентів факультету проходила підготовку згідно з програмою курсу, що включає вивчення програмування мовою Base SAS, основ клінічних досліджень і специфіки статистичного аналізу даних у медицині та фармакології, а також заняття з англійської мови. По закінченню курсу студенти пройшли офіційну сертифікацію за Base SAS, як результат ‒  окрім диплома про вищу освіту, учасники отримали офіційний сертифікат SAS, в самому ж дипломі є відмітка про проходження підготовки за спеціалізацією «Біостатистика». Окрім цього, випускники матимуть змогу співпрацювати із американською компанією Experis, що є однією з найбільших організацій на світовому ринку біостатистичних досліджень, її українським партнером ‒  Intego Group, а також ‒  фармацевтичною та біотехнологічною корпорацією Roche-Genentech.


Проф. Г. ЖОЛТКЕВИЧ, декан факультету математики і інформатики.