П'ятниця, квітня 26, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Фізико-енергетичний факультет

Фізико-енергетичний факультет

Фізико-енергетичний факультет є першим і єдиним в Україні факультетом подвійного підпорядкування Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук України. Своїм існуванням факультет втілює в життя ідею про глибоку взаємодію академічної науки та вищої освіти. Необхідність створення та розвитку такого факультету є потребою часу та продиктована економічними та енергетичними викликами  в Україні.

Фізико-енергетичний факультет був створений 13 липня 2001 року спільним наказом Міністерства освіти і науки та Національної академії наук України. Час створення та сучасний характер задач, які повинен вирішувати факультет, обумовлюють його визначення як «факультет третього тисячоліття».

Факультет надає одночасну освіту за трьома професіями ‒  фізика-дослідника, програміста і фахівця з математичного моделювання процесів у фізиці та енергетиці. Це насправді одна сучасна професія ‒  професія затребуваного самодостатнього фахівця. Такого поєднання спеціалізацій Ви не знайдете в жодному навчальному закладі України.

На старших курсах загальні та спеціальні дисципліни викладаються провідними вченими, які працюють на самому вістрі сучасної фундаментальної та прикладної науки. Зміст спецкурсів постійно оновлюється, з метою врахування побажань численних замовників ‒  представників підприємств та наукових установ.

Викладачі факультету разом зі студентами та аспірантами займаються інтенсивною науковою працею. Результати фундаментальних досліджень регулярно публікуються у провідних вітчизняних та міжнародних журналах, таких як Physical Review Letters та Physical Review. Прикладні дослідження співробітників факультету широко використовуються на практиці.

Випускники факультету можуть працювати у галузі альтернативних джерел енергії, займатися розробкою сучасних методів обробки зображень, готуватися до роботи програміста або спеціаліста з систем управління складними енергетичними комплексами.

Фізико-енергетичний факультет проводить навчання за денною формою. Термін навчання на факультеті ‒  6 років.

Фізико-енергетичний факультет готує фахівців в області традиційних і новітніх технологій одержання, перетворення і використання енергії за спеціальностями підготовки «Прикладна фізика та наноматеріали».
Навчання ведеться за спеціалізаціями: «Комп’ютерна фізика», «Інформаційні технології обробки даних», «Інформаційні технології в енергетичних системах», «Теплофізика та молекулярна фізика» та «Фізика нетрадиційних джерел енергії та екології».

Крім того,  якщо ви бажаєте отримати універсальну вищу освіту;  добре розбиратися в законах природи і нашого суспільства; мати гарантовану роботу для надійного старту своєї кар'єри;  та отримати освіту європейського рівня і продовжити її в Європі наш факультет пропонує навчання на спеціальності «Цивільна безпека».

На факультеті працюють чотири випускаючі кафедри: кафедра інформаційних технологій у фізико-енергетичних системах, кафедра фізики нетрадиційних енерготехнологій та екології, кафедра теплофізики та молекулярної фізики, кафедра охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Проф. К. НЄМЧЕНКО, декан ФЕФ.

Інформацію про факультет можна отримати на сайтах:

http://physics-energy.karazin.ua/

http://www.univer.kharkov.ua/ua/departments/physenergy/physenergy_about

та за електронною адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Телефон деканату: (057) 707-50-20.