П'ятниця, квітня 26, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Дергачі

Йдемо до своєї мети!

 

«Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна - це статус, а добре навчатися у ньому - це гордість!» - так вважає директор Дергачівського ліцею №2 О. П. ОСТАПЕНКО(випускник ХДУім. М. Горького). Олексій Прокопович додає:

- Наш ліцей славиться талановитими  учнями. Більшість медалістів, випускників традиційно багато років поспіль обирають Каразінський. Минулого року п’ять (із шести) медалістів нашого ліцею стали студентами Каразінського університету! Це чудова традиція: кращі учні обирають кращий університет!

Н. В. ПРИЩЕНКО, вчитель англійської мови, класний керівник 11-А:

- Я також випускниця філфаку Каразінського університету. У ХНУ Каразіна навчається сьогодні і мій син,  а свого часу чоловік закінчив цей заклад. Під час навчання я працювала в університетській газеті. І ці знання знадобилися мені, щоб очолити і залучити учнів до випуску шкільної газети «Ліцеїст». Тому вважаю, що Харківський університет - вдалий вибір!

В. П. БАСАРАБ, класний керівник 11-Б:

- Я працюю у Дергачівському ліцеї №2 ось уже 28 років. Це мій четвертий випуск! Клас - дружній, сильний і відповідальній. У класі -18 учнів, з них троє претендентів на золоту медаль. Усі вони перед вами!  Зінківський Олександр, Мустафаєв Руслан та Гоц Оля, яких об’єднує спільне бажання вступити до Каразінського університету. Цілеспрямовані, працьовиті, активні учасники різних конкурсів та турнірів. Зичу їм успіху надалі!

Олександр ЗІНКІВСЬКИЙ - майбутній Біл Гейтс!

Всебічно розвинута особистість, учасник та переможець районних та обласних предметних олімпіад, золотий медаліст. Олександр добре знає не тільки рідний край, але географію в цілому. Адже брав консультації з географії у викладачів ХНУ імені В. Н. Каразіна О. О. Жемерова та Ю. І. Кандиби. Хлопець мріє стати програмістом. Олександр впевнений, що без комп’ютерних технологій людство вже не може обійтися…

Олександр ЗІНКІВСЬКИЙ:

- Сподіваюсь вступити на факультет комп’ютерних наук. У серці назавжди залишаться найдорожчі люди, перша вчителька - В. Я. Карєлова та класний керівник - В. П. Басараб,  мій клас, друзі-однодумці…

Руслан МУСТАФАЄВ - майбутній підприємець!

Переможець районних олімпіад з економіки. Писав роботу у МАН з бджільництва. У ліцеї усі шкільні роки працював екскурсоводом у картинній галереї рідного ліцею:

- Люблю економіку. Захоплююсь футболом. Мрію стати підприємцем, мати власну справу. Тому хочу отримати економічну освіту. Мрію про навчання у Каразінському університеті. Два роки навчався в університеті на підкурсах. Намагаюся весь час вчитися і знаю, що вдосконалення не має меж. Життєве кредо: «Зроби це!».

Оля ГОЦ - майбутній кардіолог!

Оля любить хімію, біологію та правознавство. Регулярно виборювала призові місця на олімпіадах. Захоплюється спортом. Кілька років тому поставила собі за мету стати лікарем. Вважає, що лікувати людей, рятувати життя - благородна справа. Мріє вивчитися на кардіолога. Навчалася на підготовчих курсах біологічного факультету Каразінського університету: «Атмосфера класичного університету справила найкращі враження. Бути студентом - це відповідально. Звичайно, важко звикнутися з думкою, що ти вже не школярка. Але не треба боятися бути відповідальним і дисциплінованим. Треба впевнено йти до своєї мети».

Ліна ТИМАРСЬКА.