П'ятниця, квітня 26, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Конференції

ГІС-форум. Сучасні освітні тенденції

ВІД РЕДАКЦІЇ. За ініціативи кафедри фізичної географії та картографії факультету геології, географії, рекреації і туризму в Каразінському університеті відбувся ГІС-форум. Цього року конференція зібрала понад 150 учасників із 77 організацій, було представлено 22 міста із 5 країн (Україна, Білорусь, Росія, Казахстан, Португалія).  Протягом 3 днів заслухано 30 доповідей, проведено 9 майстер-класів, організовано виставку професійного обладнання, 3 круглі столи за спеціальними темами, семінар для представників органів влади.

У Конкурсі студентських робіт взяли участь студенти ВНЗ із 9 міст України, Білорусі, Росії. У номінації «Кращі ідеї в області ГІС» перше місце виборола студентка факультету геології, географії, рекреації і туризму - Анастасія БУРИЧ, 2 місце - Олексій ЧУЄВ, 3 місце - Анастасія КОБЗАРЬ. У номінації «Кращі ідеї в області ДЗЗ» переміг студент Білоруського державного університету Всеволод ГЕНІН.

Анастасія БУРИЧ: «ГІС-форум є справжньою подією року! Це той захід, де дійсно можна зрозуміти, ким і де працювати далі, знайти себе в професії. Минулого року я не посіла призового місця, але отримала запрошення на проходження виробничої практики на базі фірми «ГІСІНФО», яка є співорганізатором ГІС-форуму. Вважаю, що саме поєднання ідей бізнес-галузі від директора фірми О. В. КАСЬЯНОВА та порад мого наукового керівника - О. І. СІННОЇ стало запорукою перемоги в Конкурсі!».

За результатами ГІС-форуму, факультет геології, географії, рекреації і туризму продовжує традиції співпраці з компаніями, зокрема подовжено дію домовленостей щодо використання ліцензійного програмного забезпечення у навчальному процесі, залучення професійного обладнання для задач польових практик студентів та наукових досліджень, підписано договори щодо проходження виробничих практик студентів на базі підприємств. 2016 року відбудеться п’ятий ГІС-форум, підготовку до якого розпочато вже зараз.

Декан проф. В. А. ПЕРЕСАДЬКО: «Одним із найбільших досягнень ГІС-форуму є вихід на максимально сучасний рівень підготовки студентів, а також значне підвищення кваліфікації викладачів. Адже ГІС-форум - інноваційна конференція представників освіти, науки і виробництва, що працюють в області геоінформаційних систем (ГІС). Організатори ГІС-форуму: ХНУ імені В. Н. Каразіна, компанія «INTETIC-GEO» і ТОВ «ГІСІНФО». Партнери - «Pixel Solutions», «ХИА Юкрейн», «Компанія ТВІС», «Європромсервіс», «Геоком», «Навігаційно-геодезичний центр». Ці організації є лідерами вітчизняного та міжнародного ринку в області розробки та постачання сучасного програмного забезпечення, професійного обладнання та геоданих».

О. АЛІНКА.