П'ятниця, квітня 26, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Підлітковий вік


ВІД РЕДАКЦІЇ. Презентуємо нову рубрику. Слово декану факультету психології професору Надії Петрівні КРЕЙДУН.
- Своє коріння наш факультет бере з Харківської психологічної школи, представником якої був проф. П. І. ЗІНЧЕНКО. Саме він очолив засновану в 1964 році загальноуніверситетську кафедру психології. У 1972 році відкрилося відділення психології на біологічному факультеті. В 1977 році університет випустив своїх перших фахівців-психологів. У 2000 році відкрився факультет психології. На той час наш факультет був єдиним, «чистим» факультетом психології. Навіть у Київському університеті діяв факультет соціології та психології. За десять років нашої діяльності ми випустили понад три тисячі фахівців-психологів. На факультеті діють: школа психології пам’яті, школа психології розвитку, психологія індивідуального досвіду, поло-рольова психологія, психологія виховання та самовиховання тощо. Проте десять років – це підлітковий вік і ми віримо, що у нас іще все попереду.
Ювілейний оргкомітет уже зробив перші кроки до свята; відкрито на четвертому поверсі біля мультимедійної аудиторії фотогалерею великих психологів, представників Харківської школи психологів. Провели Асамблею шкільних психологів, присвячену десятиріччу факультету. Попереду дуже багато цікавого. Читайте про це у постійній рубриці нашої газети.


А. ЧАЛА.