П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Інтерв’ю в номер

Інтерв’ю в номер

Відстань ― не перешкода…

 

У Харківському університеті створений і діє Центр електронного навчання на чолі з доцентом Віктором Георгійовичем ЛЕВЧУКОМ. Це надзвичайний плюс, адже є можливість незалежно від місцезнаходження навчатися у нашому університеті, неважливо чи ви за кордоном, чи в Україні. А також розклад занять ви обираєте самостійно. Незалежно від часу доби можете навчатися без відриву від виробництва. Не менш важливо для Каразінського університету є те, що за допомогою дистанційної освіти люди з обмеженими можливостями за станом здоров’я мають можливість одержувати знання. А по закінченні навчання випускник отримує диплом Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна державного зразка. Диплом нічим не відрізняється від того, що отримують звичайні студенти.

Віктор Георгійович ЛЕВЧУК:

― Центр здійснює підготовку фахівців усіх рівнів кваліфікації з використанням електронних дистанційних форм навчання на основі стандарту дистанційного інтерактивного навчання SCORM. З 1 вересня 2013 року абітурієнтам пропонуватиметься заочна форма навчання із застосуванням дистанційних навчальних технологій за освітніми рівнями підготовки бакалавр та магістр на вісьмох факультетах. Зараз зареєстровано 200 користувачів системи, які проходять заочний курс магістерської програми на економічному та соціологічному факультетах, а також 200 очників на соцфаці та мех-маті. Викладацький склад нараховує десь 160-180 доцентів.

Центр електронного навчання спільно з Центром післядипломної освіти проводить курси підвищення кваліфікації «Технології дистанційної освіти у вищому навчальному закладі», слухачами якого є викладачі, задіяні в програмі створення системи електронного (дистанційного) навчання в Каразінському університеті. Уже отримали сертифікати про підвищення кваліфікації слухачі 8 потоків курсу «Технології дистанційної освіти у вищому навчальному закладі».

Персональний склад Центру електронного навчання умовно можна поділити на групи. Адміністратори ― це заступники директора Дмитро Володимирович ЗІНОВ’ЄВ та Катерина Глібівна ЛІСОВА. Методисти ― Тетяна Миколаївна МІРОШНИЧЕНКО, Юлія Юріївна СТРЕМОУХОВА. Редакційна група ― працівники, які безпосередньо відповідають за адміністрування системи. Це Наталія БЕРЕЖНА, Марія КИСЛЯКОВА, Миколай КУЗАН, Євгеній ВАСИЛЬЄВ. Вони виконують редакторську та коректорську роботу. За технічне забезпечення, за мережу, внутрішні та зовнішні сервери, відповідають Олексій НОВІКОВ та Дмитро АЛЕКСАНДРОВ.

На дистанційному навчанні кожен студент має онлайн-заліковку. Теоретичний матеріал вивчають за допомогою електронних навчальних курсів, підручників, аудіо-, відеолекцій. Студенти виконують віртуальні лабораторні роботи, беруть участь у диспутах і семінарах у режимі відеоконференцій. Студент має можливість спілкуватися з викладачами, отримувати необхідні консультації в режимі off-line та on-line. Перевірка знань здійснюється стардантним способом: у формі електронного тестування, звичайні іспити і заліки.


О. БОБРИК.