П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Червень — початок літа!

Червень — початок літа!

А які асоціації у вас?


Початок літа — прекрасний червень. Скільки подій відбувається у цьому місяці. Яким цікавим та насиченим він є у студентства. А які асоціації виникають у вас із цим місяцем? Майбутні журналісти діляться своїми асоціаціями з читачами «Харківського університету».

О. БОБРИК:

— Червень! Нарешті я поїду додому! Дуже сумую за батьками. А ще 6 червня — день народження Олександра Сергійовича Пушкіна і прекрасне наше професійне свято — День журналіста. Цього року я святкуватиму його вперше.


Л. ГРУБНІК:

— 1 червня — День захисту дітей. У нас у Краснокутському районі це свято завжди відзначається грандіозно, готується чудова святкова програма, море подарунків. 28 червня — День Конституції, День молоді. А ще цей місяць завжди спекотний.

В. ЧИРОЧКА:

— У червні — День мого міста Комсомольська, який був збудований 14 червня 1869 року. У цей день місто яскраво прикрашене, проходить парад, скрізь пісні, танці та веселощі. А ще всім нам слід пам’ятати, що 2 червня — День скорботи, це обов’язок кожного українського громадянина.

З. РУБІНА:

— 22 червня — день початку Великої Вітчизняної війни. У цей день у голові завжди лунає пісня «22 июня ровно в 4 часа»…

В. БЕЛЯВСЬКА:

— Коли я чую про цей місяць у моїй уяві постають смачнючі перші літні ягоди — полуниця та черешня з дідусевого саду. Дідусь довіряв мені збирати ці ягоди. Я ретельно перевіряла кожен кущик з полуницею та тягнулася до найвищої гілочки.

Х. СЕМЕНЮК:

— У цьому місяці я проходитиму свою першу практику на одеському телеканалі «Глас». Сподіваюся, вона принесе мені цілий досвід у професійній діяльності. Отже, червень у мене асоціюється із вікном у майбутнє: я побачу й відчую, яким буде моє життя та моя майбутня робота.

Є. ПЕРАЛЬТА:

— Для мене червень — це подорож. Це завжди потяг, автобус, готелі, нові обличчя. Це фотографії, листівки і незабутні враження. У червні 2009-го року я подорожувала Скандинавією — олені, льодовики, светри, гарячий чай… У 2010-му червень подарував мені казкову подорож до Італії: піца, лазанья, Верона, Рим, Поле Чудес, «dolce vita»… Червень для мене — подорож. Щось захоплююче, нове. Лише моє власне і більше нічиє.

Ю. ПОПУДРЕНКО:

— Мій перший досвід роботи у періодичному виданні «Вечірній Харків». Також ще хочу заробити грошей, аби допомогти фінансово своїй матусі Світлані Володимирівні.

А. ЛЕБЕДЄВА:

— 1 червня — Міжнародний День дітей. Велике свято. А минулого року червень — це Євро-2012 і практика.

А. ГУНЬКО:

— Червень — це запах цвіту акації. Це тополиний пух і цвіт черемшини. Перші полуниці і свіжі овочі.

А. ОСИКА:

— Червень у мене асоціюється із випускними вечорами у школі. Випускні відбуваються в кінці червня, і ми встигаємо налаштуватися на цю хвилю.

Т. ЛУКАШЕНКО:

— Люблю я червень ваш квітчатий,
Люблю, бо літом дихає життя,
Бо все для мене знову свято,
Коли знаходжу зміст буття!