П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Ювілейний випускник

Ювілейний випускник

 

Зібралися з усього світу


День випускника урочисто відсвяткував Каразінський. У програмі — зустріч ювілярів, святковий концерт та виставка «Інтерактивна наука для дорослих та дітей».

…Велику фізичну аудиторію вщент заповнили цьогорічні ювіляри. Для них — концерт та привітання не лише працівників навчального закладу, а й студентів. На сцену виходили й самі випускники. Колишній студент фізико-технічного факультету, кандидат фізико-математичних наук, випускник 1968 року доцент В’ячеслав Васильович ВЛАСОВ: «Сьогодні саме той день, коли є сенс згадати усіх тих, хто ніколи не зможе прийти на цю зустріч, усіх тих, хто хоче прийти, але вже не може». «Я вам точно скажу, що хоча в цьому залі сидять ювіляри, але в жодного немає такого обличчя, яке зазвичай буває у ювілярів, — зосередженого і серйозного. Усі молоді та веселі», — додала доктор філологічних наук, випускниця 1973 року проф. І. І. МОСКОВКІНА. Заслужений хімік Російської Федерації, випускник 1958 року Олександр Іванович АРТЕМЕНКО ділиться своєю радістю: «Я так хотів побачити своїх однокурсників. Після аспірантури я потрапив до Ужгорода, потім приїхав до Харківського медичного інституту, а потім мене відправили до Бєлгорода. Я пам’ятаю наших викладачів. Коли приїжджаю сюди, знову занурююся у свою юність». Тетяна Миколаївна СКОКОВА, випускниця факультету іноземних мов, зустріла на Дні випускника чи не всіх одногрупників. Олена Дмитрівна ЛЄНЬ, її однокурсниця, приїхала з Херсона. Там вона працювала вчителем.

Понад 130 тисяч випускників Харківського університету за весь період його існування День випускника об’єднує спільною любов’ю до альма матер, пам’яттю про студентські роки.


С. ШКУРАЙ.