П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Фонди університету

Фонд розвитку та модернізації наукового обладнання


був створений в університеті у 2009 році за ініціативою Вченої ради університету. Експертну комісію фонду очолює доц. О. Ф. ЦЕЛУЙКО, перший заступник директора ІВТ. Мета фонду – модернізовувати та оновлювати наукове та навчально-наукове обладнання.
Проф. В. О. КАТРИЧ, заступник проректора з наукової роботи: «Сьогодні наукове та навчально-наукове обладнання університету в цілому і зокрема природничих факультетів не відповідає сучасному стану в багатьох випадках. Така ситуація склалася тому, що з 1991 року Міністерство освіти і науки України не виділяє коштів на придбання нового обладнання. Для того, щоб покращити ситуацію, був створений фонд розвитку та модернізації. Мета фонду – сприяти розвитку і модернізації наукового та навчального обладнання університету. Фонд працює за такою схемою: щороку до 30 листопада науковці та молоді вчені університету мають подати на розгляд експертної комісії фонду проекти науково-технічних розробок та прикладних досліджень. Комісія фонду обирає декілька робіт, цього року їх було 12, які відповідають вимогам, і подає ректорові пропозиції щодо виконання та фінансування цих робіт: закупівлю чи модернізацію наукового обладнання для запропонованих у роботі дослідів, виконання цих досліджень тощо. Фінансування фонду цього року складає 300 тис. гривень».

.
А. ЧАЛА, наш спецкор.