П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Що дало і що забрало Євро-2012?

Що дало і що забрало Євро-2012?

 

 

А що ти робив під час Євро-2012?

 


А ось мені Євро-2012 принесло не тільки приємні емоції, а й змусило похвилюватися. Тому що в мене була більш важлива подія в цьому житті — весілля! Ми з чоловіком, коли подавали заяву на реєстрацію шлюбу до Червонозаводського РАГСу, ніяк не могли передбачити, що саме вулиця Плеханівська, на якій він знаходиться, буде перекрита для проїзду весь червень. Адже на ній стратегічна будівля на час Євро-2012 — стадіон! Коли я прочитала про це в Інтернеті, думки були лише про те, чи пропустять весільний кортеж. Адже мало уявлялося, як гості будуть йти пішки декілька кілометрів. Але мої хвилювання були марними — інспектор ДАЇ, посміхаючись, відразу нас пропустив. Більше перешкод на шляху до сімейного щастя вже не було!

Зовсім інше значення Євро-2012 мало для волонтерів. Саме завдяки зусиллям цих людей футбольне свято стало таким приємним для іноземців. Своїми думками про Європейський чемпіонат зі мною поділилася волонтер Наталя Єременко.

— Наталю, чому ти вирішила стати волонтером?

— Насамперед, щоб покращити своюї англійську мову! Сподівання повністю виправдалися! Безмежно сподобалось, залишилась величезна кількість позитивних емоцій, багато нових друзів.

— А що тобі більш за все запам’яталося?

— Як у нас брав інтерв’ю кореспондент німецького радіо і приїзд португальських вболівальників — неймовірно позитивні люди!

— Яку користь, на твою думку, принесло Євро-2012 Харкову?

— Європейці дізналися про наше місто, їм у нас сподобалось. Це підтверджували бігборди «Харьков, спасибо». Будемо чекати на них вже як на туристів, а не футбольних вболівальників.


Людмила ЩЕРБАК, ЛЖ-42.