Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

День святого Валентина

 

 

День святого Валентина

 

За мной, читатель! Кто сказал тебе, что нет на свете настоящей, верной,

вечной любви?

Да отрежут лгуну его гнусный язык!

За мной, мой читатель, и только за мной, и я покажу тебе такую любовь!

«Майстер і Маргарита» М. БУЛГАКОВ Гл. 19.

 

А Ви вірите в кохання на все життя?


Історія їхнього знайомства була така: зайшов в аудиторію, побачив і закохався. Так на першому курсі познайомилися одногрупники Анна Ковальова та Роман Масленніков. Разом вони вже чотири роки і не уявляють своє життя один без одного… Багато хто каже, що кохання з першого погляду не триває довго — помиляються. А чи вірите ви в кохання на все життя?

Анна Ковальова:

— Звичайно, як у це можна не вірити. Кохання окриляє. Важливо мати поряд людину, яка підтримає тебе, людину, яка може прочитати твої думки. У нас з Ромою все ще попереду, але я впевнена — разом ми на все життя. Я часто буваю вередливою, а він на це не звертає увагу. Ромчик уміє мене заспокоїти, а повірте, це зробити нелегко. Я тільки про щось подумаю, а Рома вже все зробив. Ось на День Св. Валентина він готує мені якийсь сюрприз. Мене аж розпирає від цікавості. Можна розказувати багато чого, але найголовніше — я його, а він мій на все життя.

О. БОБРИК.

 

 

Чи існує кохання на все життя?

…У Центральному палаці одруження Харкова грає святкова музика – триває реєстрація чергового  шлюбу. А я у кабінеті начальника відділу реєстрації актів цивільного стану Лілії Вікторівни ГРИЦАЙ, людини, яка допомагає закоханим поєднати їх долі...

Запитую:

Ліліє Вікторівно, чи існує кохання на все життя?

Існує. Тільки слід розрізняти кохання і закоханість. Закоханість – почуття, яке виникає з першого погляду, а кохання – виховується роками. Це, перш за все, бажання піклуватися один про одного...

Чи справді небажано одружуватися у високосний рік? Яким був 2012?

Згідно із статистикою кількість бажаючих вступити в шлюб у 2012 році скоротилася на 20% у порівнянні з 2011 р. Є тенденція до розлучень, кожен третій шлюб закінчується розлученням. Особливо, неміцні шлюби тих людей, які обирали для одруження яскраві дати, наприклад, 7.07. чи 8.08. Хочу застерегти молодят, що не від дати чи року залежить щастя молодих.

Чи багато студентських пар зараз виявляють бажання одружитися?

З роками кількість студентів, які бажають вступити в шлюб, зменшується. Раніше середній вік молодят був для чоловіків 23 роки, а для жінок 19 років. Зараз же 80% чоловіків і жінок вступають в шлюб після 25 років. На це впливає бажання спочатку отримати професію та реалізуватися. Також більшість молодих людей надають перевагу цивільним шлюбам.

А цивільний шлюб це взагалі шлюб?

Цивільний шлюб – це страх молодих людей перед обов’язками, втеча від матеріальних і моральних зобов’язань. Коли молоді люди вступають у шлюб, вони отримують цілий ряд прав та обов’язків один перед одним. Також слід пам’ятати, що сім’ю захищає ДЕРЖАВА. Хто проживає в цивільному шлюбі, дуже ризикує. Адже відсутні жодні гарантії і упевненість у завтрашньому дні. Я на 100% впевнена, що майбутнє за реєстрованими шлюбами. Молоді люди мають думати про своїх майбутніх дітей. Дитина має народитися і рости в сім’ї. І повторюся, слід пам’ятати, про те, що держава захищає саме реєстровані шлюби.

Ви щодня віч-на віч із закоханими. Не набридло?

Найвище благо з’єднувати закохані серця. Я бажаю всім вірного і міцного кохання. А також запрошую усіх бажаючих 14 лютого о 14.00 відвідати Центральний палац одружень. Ми влаштовуємо грандіозне свято. Буде представлено три види обрядів одружень: український, європейський та класичний. Захід супроводжуватиме жива музика, конкурси, змагання.

У храмі кохання побувала Л. ГРУБНІК, другокурсниця.

Про справи сердечні

ВІД РЕДАКЦІЇ: Про величне почуття кохання редакція «Харківського університету» вирішила запитати у людини, яка про наше серце знає практично все. Доктор медичних наук, перший декан медичного факультету, кардіолог проф. М. І. ЯБЛУЧАНСЬКИЙ:

Що є наше серце? Це – мотор життя! Воно з нами завжди: у радості та печалі, щасті та горі. Воно співпереживає, підтримує нас. Серце любить, але і йому слід відповідати взаємністю. Для цього треба будувати так життя, аби підтримувати його. Серце є дуже чутливим до наших любовних переживань. Адже кохання може бути різним: взаємним і не розділеним, може піднести до сьомого неба й стрімголов скинути звідти…
Я рекомендую усім прочитати статтю І. К. Сосіна «Випробування щастям». У цій роботі любов виступає як хвороба. А ще подивіться фільм «Нарцис та фіалка», завдяки стрічці  багато чого можна зрозуміти про людські стосунки.

День усіх закоханих – це чудове свято, яке ознаменовує прихід весни. Воно чудово налаштовує наш організм на пору любові, тепла, пробудження усього живого. Кохання – це неймовірне почуття, дароване нам природою. Воно підтримує людину та вказує шлях. Вершина кохання – це вершина здоров’я, тому на неї треба націлюватися. То ж злагоди та кохання всім! Поспішаєте повільно, а любов налаштує життєві струни. Любіть!
Т. ВАСИЛЕЦЬ.