Четвер, квітня 25, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Біологічний

Минулого навчального року з метою розширення професійно-практичної підготовки студентів викладалися міжкафедральні спецкурси. Створено інтегральний спецкурс на базі спецкурсу «Лікарські рослини» та спецкурсу «Речовини вторинного походження». Удосконалюються навчально-методичні комплекси з усіх дисциплін і навчально-польової та виробничої практик.

На першому курсі запроваджено новий факультативний курс «Основи організації ефективної та безпечної навчальної діяльності», який допомагає адаптації першокурсників. Крім того, програма педагогічної практики магістрів розширена новою формою – шефсько-консультативною роботою в академічних групах першого курсу.

Новаціями у профорієнтаційній роботі в 2009 році стали: створення та розповсюдження в середніх навчальних закладах презентаційного диску факультету; робота безкоштовного консультативного центру з підготовки абітурієнтів до незалежного тестування з біології; започаткування школи з біології, екології та охорони природи імені В. І. Талієва з метою популяризації біологічних знань серед школярів; консультативна підготовка викладачами і студентами двох команд-переможців місцевого турніру школярів з біології до Всеукраїнського турніру, на якому ці команди вибороли І та ІІІ місця.

Факультет бере активну участь у громадському житті. Так, студенти, члени Загону охорони природи та студентського наукового товариства, провели ряд природоохоронних та наукових заходів, серед яких: фотовиставка, присвячена Дню захисту тварин, акція «Знайди собі друга» по влаштуванню безпритульних тварин та ін.


Доц. Л. ВОРОБЙОВА,
декан біологічного факультету