П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Людське щастя - найвища цінність

Новорічна мить. Грудень – 2012

Людське життя – найвища цінність

Однією з найцікавіших подій цього року став для мене тренінг від «Russia Today» – «сімейства» російських телеканалів, мовлення яких ведеться англійською, арабською та іспанською на країни з відповідними мовами. Такий собі піар російської точки зору на світ і самої Росії.

Разом з однокурсниками та викладачами ми вирушили до Москви на триденне навчання від журналістів-практиків. Пітер ЛАВВЕЛЬ, ведучий програми «Cross Talk», Шон ТОМАС, кореспондент, та інші працівники каналу розповіли про принципи своєї роботи та специфіку програм. Враженнями від мандрівки хочу поділитися з вами.

…Плазмовий екран, ноутбук та десятеро людей за круглим столом, один з яких – представник каналу Олег Дмитрієв – модерує розмову, інші – уважно слухають, роблять помітки в блокнотах. Так, ця скайп-конференція з головою ближньосхідного бюро Полою СЛІЄР, яка на той момент була в Пакистані, запам’яталась найяскравіше. Багато юних акул пера (чи то мікрофону) рвуться здобувати свіжі новини з гарячих точок. Ті, кому доводилося побувати у місцях військових конфліктів, завжди намагаються переконати юнаків та дівчат у безглуздості такого нав’язливого бажання. Адже ніхто не поверне батькам загиблої доньки чи сина, не подарує дітлахам іншої матері чи батька…

Ми рідко замислюємося над тим, що тримає нас в цьому житті. І часто думаємо, що автокатастрофа, яку показали в новинах, ніколи не трапиться з нами, що ми ніколи не опинимось не в тому місці і не в той час. І практично ніколи не думаємо про майбутнє своїх близьких без нашої підтримки. Проте хтось має виконувати цю роботу, і знаходяться люди, готові працювати в складних умовах, тримаючи руку на пульсі…


С. ШКУРАЙ.