Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

«Роблю те, чого не можу не робити»

 

Ювілей

«Роблю те, чого не можу не робити» –  проф. А. І. БОЖКОВ, директор НДІ біології.

ВІД РЕДАКЦІЇ. Виповнилося 60 років Анатолію Івановичу БОЖКОВУ, докторові біологічних наук, професорові, завідувачу кафедри молекулярної біології та біотехнології, директорові НДІ біології.

Анатолій Іванович Божков –  висококваліфікований науковець, який багато років досліджує механізми розвитку та старіння біологічних систем і є автором епігенетичної концепції старіння. У його науковому арсеналі 4 підручники, 2 монографії, понад 230 наукових праць, 9 патентів. Професор виховав 12 кандидатів наук, двох докторів наук, сьогодні він активно працює з аспірантами та студентами. Анатолій Іванович –  розумний очільник, під його керівництвом НДІ біології плідно працює на міжнародному рівні, здобувши визнання та повагу.

Проф. Л. І. Воробйова, декан біологічного факультету:

–  Анатолій Іванович –  унікальна особистість. Він грамотний спеціаліст, професіонал своєї справи. Легкий у спілкуванні, з ним чудово працюється.

Проф. Ю. Г. Шкорбатов, доктор біологічних наук:

–  Одна з головних рис Анатолія Івановича –  це працелюбність, захопленість своєю справою. Це людина, яка має величезній запас енергії, і яка не втомлюється робити добре діло. Він має всі ті якості: уміння спілкуватися з людьми, енергійність, –  які важливі для виконання роботи на адміністративній посаді.

Проф. А. І. Божков:

–  Роблю те, чого не можу не робити. Діяльність наукового співробітника, викладача –  робота творча, відповідальна і дуже цікава. Немає нічого цікавішого, аніж досліджувати загадки природи і дуже важливо розповісти іншим те, що знаєш сам, передати власний досвід і знання. Це приносить задоволення.

А ми бажаємо ювіляру втілення найсміливіших мрій!

 

Т. ЛІСНЯК.