Четвер, квітня 18, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Найкращу кімнату знайдено!

Гуртожиток – наш дім

 

Найкращу кімнату знайдено!

 

У травні настала кульмінація щорічного конкурсу на кращу кімнату студмістечка Харківського університету. Наша газета не змогла оминути цю подію, і я, кореспондент «Харківського університету», разом із комісією, яка вирішувала долю переможців, розповімо вам про подорож гуртожитками Університету.

 

Комісія складалася з п`яти чоловік: декана екологічного факультету Г. В. Тітенко, заступника директора студмістечка Ю. Я. Ярошовець, завідуючого гуртожитком №11 В. В. Можелянського, студентського директора студмістечка С. Е. Максименко та в.о. голови постійної комісії профкому студентів, аспірантів і докторантів з житлових питань Ю. О. Рябухи. Подорож розпочалася о 16:00 год. Над містом згустилися хмари і почалася гроза, а ми були налаштовані на те, щоб побачити якомога більше кімнат і нагородити тих, хто найбільше на це заслуговує.

– Конкурс – гарний стимул для тих, хто покращує умови свого життя у кімнаті, – говорить Ганна Валеріївна Тітенко, доки ми йдемо під парасолькою. – Саме для того, щоб підтримати студентів у їх починаннях, ми і приїхали сьогодні. Отже, молодець, студентський профком, працює активно.

…Спочатку ми побували у гуртожитку №2, і там я вперше побачила дуже красиву кімнату № 33/2, яка вже мала табличку «Зразкова кімната». Оскільки комісія бурхливо обговорювала побачене, я одразу подумала: «Ця кімната – однозначно у фіналі!» Але до самого кінця я не знала переможця, бо ніхто із комісії не видав мені цієї таємниці, хоча не можу сказати, що я не здогадувалася.

Потім ми побували у гуртожитках №4, №6, №10, №9, №6… У кожному із них ми усі разом обирали найкращих голосуванням. Головними критеріями оцінки виявилася краса оформлення кімнати, чистота і охайність і, що не менш важливо, загальна атмосфера, яку вона створює. Та кімната, яка перемогла, вразила одразу своєю дружньою і теплою атмосферою, тому не дивно, що обрали саме її.

Перед тим, як оголосити переможців, я напишу про кімнату, яка не перемогла, проте справила на мене враження. В цьому випадку її мешканка кімнати №190 у гуртожитку №10 могла б отримати приз як цікава особистість. Ця дівчина прикрашає кімнату тим, що для неї важливо, – репродукціями картин улюбленого Сальвадора Далі.

Остання кімната, до якої ми завітали, знаходиться у гуртожитку №7, але про неї я зараз говорити не буду… Повинна ж бути якась інтрига!

…Спека, сесія, 21 травня. В аудиторії 2-49 проходить нагородження переможців із кожного гуртожитку. Їм дарують грамоти, цукерки, таблички із написом «Зразкова кімната» та конверти із… не знаю, з чим.

Усе проходило дуже швидко, буквально за півгодини ми послухали, як привітав переможців заступник директора студмістечка Ю. Я. Ярошовець, пофотографувалися напам`ять і розбіглися хто куди. Отже, у конкурсі перемогли:

– у гуртожитку № 2 – кімната № 33/2 – Бєда Анна, Смолякова Дар'я;
– у гуртожитку № 4 – кімната № 215 – Агапова Олена, Байкова Олеся;
– у гуртожитку № 6 – кімната № 401 –Захарченко Юлія, Синицька Аліна, Головченко Вікторія, Богровецька Олеся;
– у гуртожитку № 7 – кімната № 21 – Тимонова Марина, Горшкова Катерина;
– у гуртожитку № 9 – кімната № 433 – Шилова Марина, Тищенко Аліна;
– у гуртожитку № 10 – кімната № 13 – Бендас Світлана, Малиновська Яна, Климчук Людмила.

Самі переможці із кімнати №21 у гуртожитку №7 – Тимонова Марина та Горшкова Катерина – із поважної причини на нагородження не прийшли, але їм вручили корисний подарунок – лазерний принтер. Ця кімната була останньою під час нашої подорожі, вона не просто красива і охайна, але й затишна, справляє таке враження, ніби ти тут колись раніше бував і за приємних обставин. Вона справді заслужила звання найкращої кімнати у студмістечку.


А. МАСЛЮКОВА, четвертокурсниця відділення журналістики, «Творча майстерня» викладача О. НЕРУХ.