Середа, квітня 24, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Кіно і дзеркало

Мить. Квітень 2012

 

Кіно і дзеркало


На кафедрі медіакомунікацій презентували унікальний кінофілософський проект «Дивитись Дельоза». Його автором є Артем РАДЕЄВ – кандидат філософських наук, докторант кафедри естетики та філософії культури Санкт-Петербурзького державного університету, який і провів семінар-презентацію.


Небайдужі до мистецтва і філософії зібралися в 361 аудиторії Північного корпусу Каразінського університету, де і проходив захід. На ньому розглядали проблеми кіно і дзеркала: як використовується дзеркало у стрічках, навіщо воно там, коли є засобом розкриття стосунків персонажів, а коли – темою. Кожну тезу своєї розповіді гість із Санкт-Петербургу ілюстрував прикладами із відомих шедеврів світового кіно, як короткометражних, так і повнометражних.


«Хотілося б навчитись мислити про кіно, за допомогою кіно, разом з кіно. Способів для такого типу роботи, звичайно, декілька. Один із них – взяти за основу певний більш-менш цікавий текст, до того ж, ви не обов’язково маєте погоджуватись із цим текстом. Найголовніше – щоб він був якісний. Разом із цим текстом вивчати кіноматеріали, філософську проблематику», – розповідає Артем РАДЕЄВ. Основою проекту було обрано текст Жиля Дальоза «Кіно», який і використали учасники заходу.

С. ШКУРАЙ.