П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Молодий науковець

Від МАН, через СНТ і до справжньої науки


Молодий науковець - який він? «Головує в студентському науковому товаристві, старанно навчається, співає в хорі й при цьому знаходить час для занять наукою. Це справді зразок молодого ученого»,  - вважає Станіслав Євгенович Ігнатьєв, старший викладач екологічного факультету, заступник декана з наукової роботи. Кого ж він мав на увазі? - Голову СНТ екологічного факультету, четверокурсника Костянтина Кузнецова. Костя завітав до редакції університетської газети в гості, тож ми багато чого про нього дізнались.
Науковою діяльністю наш співрозмовник захопився ще зі шкільних років. Теми, доповіді, Мала академія наук… Тож, вступивши на екологічний факультет Харківського університету, одразу поринув у знайому течію. А вже на другому курсі став на чолі студентського наукового товариства факультету. «До моїх обов’язків як голови СНТ екологічного входить проведення конференцій, допомога в науці іншим студентам. Навчання, головування в СНТ, власну наукову діяльність намагаюсь поєднувати», == пояснив Костя.
І йому таки це вдається! Заступник декана факультету, Надія Василівна Максименко, розповідаючи нашій газеті про результати зимової сесії на екологічному, відмітила Костю за старання й успіхи в навчанні. Наукові досягнення молодого дослідника не гірші - 23 публікації! Як йому це вдається?
«На першому курсі мені дуже допоміг досвід Малої академії наук. Допомагали і продовжують допомагати наукові керівники - професори Алла Наумівна Некос та Юрій Георгієвич Шкорбатов. Спочатку темою моїх наукових пошуків були аерозольні забруднення територій соціальних об’єктів, згодом захопився біофізикою і тепер вивчаю вплив фізичних факторів на організм людини».
На думку Ю. Г. Шкорбатова, у Кості великий науковий потенціал: «Він завжди виявляє підвищений інтерес до тих наукових проблем, якими займається. Дуже здібна людина. Йому потрібно не зупинятися на досягнутому, поглиблювати свої наукові знання. Також я раджу Кості визначитись й обрати для досліджень лише одну проблему. Хлопець береться одразу за декілька, а в такому випадку зробити щось цінне дуже важко».
Костя мріє реалізувати себе в науковій діяльності. Для цього планує закінчити  аспірантуру. Труднощі в житті його не лякають. «Кому зараз легко?! - говорить молодий науковець. -  Будемо наполегливішими. Ніколи не можна здаватися! Потрібно шукати в собі сили для боротьби з негараздами!»


А. КАЛІНІНА