Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Ювілей

І орден Дружби народів…


У квітневі дні свій 90-літній ювілей святкує Ніна Олександрівна ФЕДОТОВА. Ця неординарна людина, вчений, педагог, талановитий організатор і керівник, фронтовик, п'ятнадцять років, з 1969 по 1984, завідувала кафедрою російської мови для іноземних студентів основних факультетів.
Ніна Олександрівна була вимогливим і справедливим керівником, другом і наставником для кожного з нас. Викладачі російської, які працювали з іноземними студентами в різних вузах міста, вдячні їй за професійну допомогу і поради, цікаві лекції і підтримку. Серйозний  вчений-лінгвіст, провідний методист Ніна Олександрівна відома не лише в Україні, але й за кордоном.
За багаторічну працю з навчання та виховання іноземних студентів, стажерів та аспірантів Ніна Олександрівна нагороджена державним органом Дружби народів та медаллю О. С. Пушкіна Міжнародної Асоціації викладачів російської мови та літератури.

 

 


Із вдячністю та щирими побажаннями міцного здоров'я на довгі роки - ваші учні та колеги: Л. П. САНІНА, В. І. БІЛИК, Н. П. ДОЦЕНКО, Л. Б. БЄЙ, І. П. ПЕТРЕНКО, Л. О. КУПЛЕВАЦЬКА, Н. І. УШАКОВА, Є .В. СЄДЬМА, А. М. ДАВИДОВА, В. Д. ЛУЦЕНКО, Л. О. ЖУКОВА, Л. П. КРАСОВСЬКА, Н. В. ПІРОТТІ, Л. Р. САВЧЕНКО, І. П. ПОБОРЧА, Н. В. БОЖКО, В. І. ЧИГРИНОВ.