Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Це цікаво

Медичний

 

Це цікаво


Студентське наукове товариство медичного факультету цього року святкує десятирічний ювілей. Саме у 2002 році за сприяння декана на факультеті з’явилися умови для наукових звершень майбутніх медиків. Сьогодні в СНТ займається близько сорока студентів 1-6 курсів.


СНТ медичного факультету об’єднує роботу дев’яти студентських наукових гуртків, які надають можливість познайомитись ближче з різними розділами медицини та, можливо, обрати майбутню спеціалізацію. Сьогодні у складі СНТ працюють гуртки морфології, хірургії, терапії, неврології, педіатрії, мікробіології, інфекційних хвороб, акушерства та гінекології. Студенти мають змогу працювати як індивідуально з викладачами, так і виконувати колективну роботу: обговорювати актуальні проблеми сучасної медицини, виступати з доповідями, проводити перехресні досліди. Та найголовніше, СНТ медичного факультету – це дружній колектив, який завжди відкритий для нових облич та нових ідей.


Сюзанна БЄЛАЛ, голова СНТ медичного факультету:
– Медицина – одна з найцікавіших наук світу, але вона вимагає великої віддачі та старанності. Члени нашого СНТ відрізняються не лише цими якостями, кожен з них справжній ентузіаст своєї справи. Починаючи з університетської лави, вони сприяють розвитку вітчизняної та світової медицини, роблять особисті відкриття та пропонують цікаві ідеї. Однак навіть цього замало для плідної роботи. Головна підтримка та натхнення – наші Вчителі! Активні, чуйні, цікаві та зацікавлені – це все про них. Саме вони навчають нас робити якісні дослідження, знаходити цікаве у великому потоці інформації, розставляти акценти та робити правильні висновки.


З минулого року у роботі СНТ беруть активну участь іноземні студенти. Вони старанні та із захопленням створюють різноманітні макети, наприклад, череп із паперу чи хрящі гортані з мила. Невдовзі СНТ планує впровадити спільні роботи англомовних та україномовних студентів, бо праця над спільною проблемою допоможе зменшити мовний бар’єр, збільшити продуктивність наукових пошуків обох сторін та навчитися роботі в команді.


Вже котрий рік Рада СНТ факультету організовує міжнародну наукову конференцію «Актуальні питання сучасної медицини». Цього року вона пройде 19-20 квітня. Очікується близько 62 учасників, серед яких студенти, аспіранти, лікарі-інтерни, лікарі-ординатори та молоді вчені із медичних ВНЗ та медичних НДІ України, Росії, Білорусі та Казахстану.


За минулий рік члени СНТ ставали неодноразовими призерами та переможцями Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт, олімпіад та конференцій міжнародного рівня. До того ж, Рада СНТ на благодійних основах контактує із спеціалізованою школою-інтернатом для дітей з наслідками поліомієліту та ДЦП №8. Спілкування проходить у форматі ігор чи лекції за принципом «рівний рівному».


З нового навчального року планується поширити нові форми роботи СНТ з ухилом на самостійну та командну наукову діяльність. СНТ медичного запрошує до співпраці всіх бажаючих.


Т. ВАСИЛЕЦЬ.