П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

ХХХІV звітна конференція

Жива профспілка

 

ХХХІV звітна конференція


первинної профспілкової організації студентів, аспірантів і докторантів заслухала традиційний звіт керівництва профкому за звітний період. 185 із 216 делегатів з-поміж восьми тисяч членів організації заслухали відео-привітання ректора проф. В. С.Бакірова: «Я дуже високо ціную роботу профкому студентів, він забезпечує діяльність сфери контролю, покращення соціального життя студентів. Сьогодні важко уявити життя університету без цієї організації. Моя душа з вами. Бажаю серйозної дискусії».


У звіті голови профкому С. С. МАХНОВСЬКОГО було зроблено наголос на тому, що пріоритетним напрямком роботи залишається охорона здоров'я студентів. Також актуальними є питання ремонтів гуртожитків, соціального захисту студентів, забезпечення підручниками. Новим напрямком роботи є допомога в отриманні водійських посвідчень, за словами голови, вже 150 студентів скористалися цією послугою .


Профком студентів є незмінним організатором та спонсором загально університетських спортивних, культурно масових заходів, конкурсів та зустрічей… Сергій Сергійович акцентував увагу на тому, що профком сприяє підготовці до футбольного чемпіонату «Евро-2012». 122 студенти з різних факультетів будуть на цьому футбольному святі волонтерами.
Зроблено багато, заплановано ще більше. На майбутнє профком розширюватиме комунікаційні можливості організації, а також  точки доступу мережі WI-Fi. Однак проблемним питанням залишається якість харчування в нашому університеті. І у даному напрямку роботи непочатий край.


Далі звітував голова контрольно-ревізійної комісії А. В. ПАСІСНІЧЕНКО. Виявляється, що основні статті витрат складалися з оздоровлення членів профспілки – 208 тис. грн., матеріальної допомоги та преміювання – 172 тис. грн., культурної, організаційної та спортивно-масової роботи – 305  тис. грн.


Традиційними були запитання студентів. Як завжди, мешканці гуртожитків цікавилися, чи проводитимуться ремонти . За словами А. М. УДОДА, у червні-липні цього літа розпочнуться ремонтні роботи другої частини гуртожитку № 11. Просили студенти налагодити роботу ліфтів, встановити лави в університеті, вирішити питання з послугою ксероксного копіювання  матеріалів у бібліотеці. По закінченні конференції на делегатів чекав coffee-break.


Т. ЛІСНЯК.