Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Філософський

Протягом минулого навчального року на факультеті підготовлено та видано 12 фахових Вісників, чотири збірники наукових праць, сім монографій, надруковано 366 статей, організовано та проведено 12 конференцій.

На факультеті діє аспірантура та докторантура, де здійснюється підготовка фахівців вищої кваліфікації; успішно працюють три спеціалізовані Вчені ради, де викладачі факультету упродовж минулого року захистили одну докторську та чотири кандидатські дисертації.

Студенти факультету взяли участь в олімпіадах та конкурсах наукових робіт, де вибороли призові місця (Всеукраїнська олімпіада з культурології – І місце з «Історії культури»; Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з теорії та історії культури – І та ІІІ місця).

Відбувся конкурс дослідницьких робіт членів Малої академії наук єдиних в Україні секцій «Філософія» та «Валеологія»,започатковано роботу Малого філософського факультету, проведено ІІІ Всеукраїнську філософську історико-краєзнавчу конференцію учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід».

Проф. І. КАРПЕНКО, декан філософського факультету.