Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Джерело світла

Пам'ять

 

Джерело світла


Пішла із життя Валентина Дмитрівна Шех старший викладач підготовчого факультету для іноземних громадян, незмінний заступник декана з виховної роботи, викладач історії. Світла і красива людина, готова завжди прийти на допомогу, блискучий вихователь, компетентна колега і викладач, володар багатьох нагород – це все про Валентину Дмитрівну...

 


Валентина Дмитрівна народилась 20 серпня 1935 року у м. Дніпропетровську. Свій трудовий шлях вона почала у 1954 році на заводі імені Т. Г. Шевченка. Після закінчення історичного факультету Харківського університету в 1964 р. В. Д. Шех почала працювати в деканаті по роботі з іноземними студентами.

 

Валентина Дмитрівна стояла біля витоків підготовчого факультету для іноземців ХДУ. Вона знала і любила свій колектив, знала його історію, пам’ятала кожного свого студента…

 

Любов до неї і популярність на факультеті підтверджена великою і самовідданою працею... Валентина Дмитрівна талановитою була і суто по-людськи. Її виключній енергії і захопленості присвячували вірші, уловлюючи у цих самодіяльних рядках саму суть Валентини Дмитрівни – «душу і стрижень факультету» … Валентину Дмитрівну пам’ятатимуть колеги і студенти-іноземці, які повезли із собою тепло серця свого вихователя на свою батьківщину.

 


Колектив Центру міжнародної освіти.