П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Ірина Олексіївна Терещенко

Від вогню – вогонь!


ВІД РЕДАКЦІЇ. Вже традиційною на сторінках нашої газети стала рубрика про улюбленого вчителя, випускника Харківського університету. Щороку її готують слухачі підготовчих курсів «Творчий конкурс». Презентуємо улюбленого вчителя – 2012. Як виявляється, улюблені педагоги школярів – улюблені вихованці Університету, його кращі із кращих. Люди із високою громадянською позицією, небайдужі, захоплені, справжні професіонали, які не просто вчать, а й виховують своїх учнів, передають естафету всього найкращого. ВІД ВОГНЮ – ВОГОНЬ! АВ IGNE ІGNUM!

 

Ірина Олексіївна Терещенко


П'ятнадцять років, вона є незамінним журналістом найцікавішої газети Валківського району «Сільські новини».


…1971 рік. Маленька Іринка пішла до першого класу Валківської середньої школи. Ніхто не знав, що ця маленька дівчинка в майбутньому стане однією з найкращих вчителів, журналістів Валківщини і не тільки. «…В нас був дуже згуртований клас. Сильний в навчанні, веселий в виховних заходах. Ми дуже любили та поважали вчителя української мови та літератури Деркач Світлану Володимирівну. Світлана Володимирівна і надихнула мене вступити на філологічний факультет». Йшов 1981 рік. Найулюбленішим викладачем в університеті став Калашнік Володимир Семенович…

-  Що цікавого Ви запам’ятали в роки студентського життя?

- …Я дуже люблю згадувати той час, коли була студенткою. Університет – дійсно сильний навчальний заклад, він дав нам універсальні знання, які так в житті знадобились. Там я знайшла двох своїх подруг, Аллу та Любу, які по житті стали мені сестрами. 1986 р. по направленню почала я працювати в Кигичівському ПТУ-60.


З 2004 р. Ірина Олексіївна – заступник редактора «Сільські новини» та редактор міської газети «Місток». Мені, школярці і журналісту-початківцю, Ірина Олексіївна показала всю красу нашої роботи. Я вдячна їй за підтримку і навички, яких вона мене навчила. Тепер я знаю, що друга найдавніша професія людства – це та професія, в якій я хочу працювати.


Вікторія КАЛІНЕНКО, випускниця Баранівської ЗОШ  1-111 ст. Валківського району.