П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Зробити більше

А який у Вас декан?

 

Зробити більше


ВІД РЕДАКЦІЇ. Вчена рада біологічного одностайно переобрала кандидата біологічних наук, професора, завідувача кафедри генетики та цитології Людмилу Іванівну Воробйову деканом факультету ще на сім років.


Проф. Л. І. ВОРОБЙОВА: «Я довго думала, подавати чи не подавати знову свою кандидатуру на посаду декана. Очолювати факультет нелегко й дуже відповідально. Найважче, з чим стикаєшся, – проблеми фінансування. А ми працюємо в експериментальному напрямі. Та коли вісім кафедр висунули мою кандидатуру одностайно, мені стало незручно відмовлятись. Коли за тебе голосують всі члени колективу – це дуже висока довіра і відповідальність!»


На думку французького поета Шарля Бодлера, жінка – це запрошення до щастя. Розумна, талановита, цілеспрямована, проста, але й водночас загадкова, вона здатна підкорити світ. Не знаю, як світ, але біологічний факультет свого декана любить. Відчиняю двері її кабінету... Кімнатні квіти, життєрадісний акваріум, стіл, на якому сотні паперів та течок вишикувались охайними купками. І приємна посмішка хазяйки кабінету, що надає нам сміливості, щоб почати розмову.


Її робоче навантаження ніхто не вимірював, але кожен викладач чи студент біологічного знає, що декан в університеті зранку до вечора. Продовжуючи бесіду, відмічаю для себе досягнення факультету за попередні сім років: відкрито нові напрями підготовки (лабораторна діагностика, біоекологія й ботаніка, мікробіологія й вірусологія, молекулярна біологія й біотехнологія), зросла кількість контрактних та іноземних студентів, реконструйовано біостанцію, де з руїн побудували нову їдальню й відремонтували вбиральні. На базі практики у селі Мартова перебудували лабораторії, зробили їх більш сучасними. Там нарешті з’явились будиночки для викладачів та студентів. Викладацький склад доповнився молодими кадрами. Серед власних досягнень Людмили Іванівни – понад 100 наукових публікацій, успішний захист одного аспіранта, підготовка до захисту двох нових кандидатських дисертацій, вже виданий підручник з грифом Міносвіти, готується до друку «Генетика поведінки». І на факультеті переконані, що буде зроблено ще більше, для цього є можливість!


У житті проф. Л. І. Воробйової така можливість з’явилась. Попереду ще сім років самовідданої роботи, нових досягнень, перемог. Успіхів Вам, шановна Людмило Іванівно! Здоров’я, наснаги та здійснення задумів!


А. КАЛІНІНА, творча майстерня викладача О. О. НЕРУХ.