Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Достукатися до кожного студента…

Заступник декана

Достукатися до кожного студента…

 

«Студенте! Якщо ти вважаєш за можливе смикнути двері та увійти без стуку, обов’язково постукай! Якщо ти вважаєш, що треба стукати, тоді увіходь без стуку!».

Не лякайтеся! Це лише гумористичне запрошення на факультеті іноземних мов, а точніше, на дверях заступника декана з навчальної роботи Поліни Тимофіївни ГУСЄВОЇ. Обережно стукаю, відчиняю двері... Поліна Тимофіївна сидить за столом, вся обкладена паперами, розмовляє по телефону, паралельно щось записує олівцем на папері і киває мені: заходь.

Робочий день Поліни Тимофіївни починається з приведення робочого столу в порядок, з розбору вчорашніх документів та з планування дня. В Університеті вона працює вже понад тридцять років. Сьогодні – права рука декана. Кожна хвилина на рахунку, адже на її плечах лежить не лише робота заступника декана, а ще й завідувача кафедри німецької та французької мов, вченого секретаря факультету та викладача. І все і всюди треба встигнути. Для цього необхідно мати неабиякий хист, талант та організаторські здібності. Всім цим володіє Поліна Тимофіївна.

П. Т. ГУСЄВА: «Заступник декана повинен забезпечувати навчальну роботу факультету в документальному аспекті. Чого варта лише підготовка документів з ліцензування та акредитації! А навчальні плани весь час доповнюються. З березня по вересень через це напружений період. Основне – забезпечити нормальний навчальний процес студентів. Дуже часто студенти слухають, проте не чують. Потім приходять і питають, що мають робити. Кожного місяця завідувачі кафедр подають мені відомості про відвідування занять студентами. Працюємо з тими, хто пропускає заняття. В сесію дзвонимо додому буквально кожному. Достукатися до кожного студента – це, напевно, найскладніше в роботі. Важлива ділянка роботи – виконання доручень декана факультету Валентини Григорівни ПАСИНОК. Коли вона у відпустці, виконую обов'язки декана..

Наталя Анатоліївна ОНІЩЕНКО, заступник декана з наукової роботи:

– Це людина максимально ефективна в усьому. Факультет працює у другу зміну, а вона на місці вже зранку. До неї можна звернутися з будь-яким питанням і отримати допомогу. І все це робиться з душею. Особливий момент – ставлення до студентів. Це діалог рівного з рівним, але більш мудрого. Відсутня категоричність. Поліна Тимофіївна викладає німецьку на немовних факультетах і часто проводить зі  своїми студентами позанавчальні заходи (наприклад, зі святкування Німецького Різдва). Це та людина, з якою можна і хочеться працювати.

Юлія ГУСЛІСТА, ЯЕ-36:

– Ми були тоді на першому курсі і не знали, як що має відбуватися, а Поліна Тимофіївна роз'яснила всі організаційні питання. Навіть тимчасово виконувала обов’язки куратора нашої групи, доки нам його не призначили офіційно. У нашої групи склалися теплі стосунки з нею.



Дар'я ЗЕЛЕНСЬКА, другокурсниця відділення журналістики.