Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Канікули у Львові

Євро-2012


Канікули у Львові


ВІД РЕДАКЦІЇ. У портфелі редакції вже лежав даний матеріал від наших спеціальних кореспондентів, п’ятикурсників хімічного Катерини і Тетяни ЛЕМІШКО, які разом із своїми однокурсниками провели зимові канікули у місті Лева, старовинному і загадковому Львові, як надійшло повідомлення: Львів відзначили в категорії найкращої стратегії залучення інвестицій. Український Львів увійшов у десятку кращих європейських міст майбутнього. Отож, наш репортаж став дуже вчасним.
Таке визнання на міжнародному рівні збільшує вірогідність того, що інвестори прийдуть саме у Львів. Участь українських міст у таких рейтингах знімає перший бар’єр у виборі їх інвестором для вкладення інвестицій. Нинішнього року Львів вперше запрошений на церемонію нагородження «Financial Times», яка відбудеться в м. Канни (Франція) у рамках міжнародної виставки нерухомості. Тут зберуться понад 30 тис. представників бізнесу та влади всієї Європи і світу…
Але Львів і до цієї події користувався великою популярністю у туристів. Знайти вільну на Новий рік квартиру у Львові нам вже у листопаді виявилося надзвичайно важко... Тож довелося замовити номер у недорогому готелі «Львів», що знаходиться навпроти Оперного театру. Склавши усі заліки, ми, п’ятикурсники хімічного факультету, у товаристві наших друзів із інших навчальних закладів Харкова вирушили у новорічну подорож 29 грудня, у перший день канікул. Для нас це вже стало традицією: як буваємо у місті Лева, починаємо відвідини із музею пивоваріння. Відвідання екскурсії дає можливість прослухати цікаву інформацію про історію пивоваріння у Львові, стати дегустаторами, скуштувати найкращі сорти Львівського пива. Переддень Нового року. На вулицях – передсвяткова метушня. У відділенні пошти на площі Ринок вишикувалася черга з охочих відправити вітальні листівки. Надвечір людей на вулицях стає все більше... Особливою популярністю у львів’ян та гостей міста користується ярмарок перед Оперним театром та на площі Ринок. Всюди лунає сміх, вітання з Новим роком. І ми довго гуляємо містом, передноворічний вечірній Львів прекрасний. А потім у готелі зустрічаємо Новий рік усім поверхом. За спільним столом зібралися студенти Львівського політехнічного університету, студенти Варшавського університету, китайські студенти із  Національної музичної академії ім. П. І. Чайковського у Києві. Ми представляли рідний Харків, його заслужений Харківський університет.
В останній день нашого перебування у місті Лева як палкі футбольні вболівальники вирішуємо відвідати новий стадіон під назвою «Львів», що його було відкрито у жовтні 2011 р. спеціально до Євро-2012. Виявляється, що з 1 січня у Львові з’явилися абсолютно нові маршрути. Таке нововведення є необхідним перед майбутнім чемпіонатом Європи з футболу. Слід відзначити, що не дуже зручно, що арена «Львів» знаходиться досить далеко від зупинки транспорту:  пішки треба йти десь хвилин двадцять. Ось він перед нами – красень, на якому будуть грати такі славетні команди, як збірні Німеччини і Португалії. Сподіваємося, що Львів встигне підготуватися належним чином.


Катерина ЛЕМІШКО, Тетяна ЛЕМІШКО.