Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Це надійні люди…

Якщо завтра війна?

 

Це надійні люди…


 

Доц. М. І. БІЛЕЦЬКИЙ, заступник декана з навчальної роботи радіофізичного факультету: «Захисник Вітчизни для мене – це надійна людина, що може помірковано поводитись у кризових ситуаціях, людина, що розуміє себе та інших. Я не кажу про жертовність як основну якість справжнього захисника Вітчизни – він має бути сильним та розумним, аби знати, як застосувати власну силу.
Прикладом справжнього захисника Вітчизни для мене є Мінін і Пожарський. У тому плані, що вони ніколи не були спадковими полководцями та не належали до династій військовослужбовців, але, коли виникла потреба, вони стали на захист Росії та очолили друге народне ополчення під час польської інтервенції в Смутні часи.
Я сам в армії не служив: моє покоління було або щасливим у цьому плані, або нещасним – я не знаю. Я закінчив військову кафедру, і мені було присвоєне офіцерське звання. 14 студентів мого курсу по закінченні університету пішли служити офіцерами в армію, а деякі з них зробили солідну військову кар'єру.
Якщо завтра війна? Спочатку спробую знайти собі військове застосування за спеціальністю. Є такий навіть рід військ – ОРТВ-спецназ. Він займається тим, що чинить радіоперешкоди ворогові, засліплює екран радару, що не дозволяє йому бачити об’єкт бомбардування».

 

А. КУТАС.