Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Нагорода з рук Принцеси

Президентський стипендіат

Нагорода з рук Принцеси


Десять днів 2011 року, проведених першокурсником фізико-технічного факультету Дмитром РУБАНОВИМ на міжнародній учнівській олімпіаді з фізики у столиці Таїланду, Бангкоці, подарували не лише приємні спогади, а й нагороду за ІІІ місце у світі. Бронзову медаль юному українському фізикові вручала Принцеса Таїланду. А рідна Україна вшанувала Президентською стипендією.
Як воно бути Президентським стипендіатом?
Найкраще оточення для розмови – творча атмосфера редакції «Харківського університету». Тут, у серці університетської газети, побував не один гість. Тепер настала черга Дмитра.
– Дімо, чи помічав ти – Президентський стипендіат – особливе ставлення до себе з боку викладачів?
– Навіть не всі викладачі знають, що я отримую цю стипендію. Якщо і маю якийсь авторитет, то заслужив його лише своєю роботою на заняттях.
– Таку стипендію призначають на один навчальний рік з можливістю подовження. Скористаєшся шансом?
– Звичайно спробую. Головне – брати участь у студентських олімпіадах. Ось готуюся до змагання з фізики, що відбудуться в другому семестрі. Підтримаю традицію участі в олімпіадах, до якої мене «привчив» мій шкільний вчитель з фізики І. Ю. Ненашев. Сьогодні мою ініціативу підтримує декан нашого факультету Ігор Олександрович Гірка. Він порекомендує мене якомусь викладачу для додаткових занять, щоб я отримував знання не лише на парах, а й в індивідуальній роботі.
– Як склав першу в твоєму житті сесію?
– Перший семестр завершився для нас чотирма іспитами з математичного аналізу, фізики, геометрії та історії. З усіх я отримав відмінно.
– Скажи по секрету, під час іспитів списував?
– У мене якось не виникало такої потреби… Якщо я щось забуваю, то, як правило, виводжу сам.

 


К.АЛІНІНА.