П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Конференція трудового колективу

Конференція трудового колективу


Каразінського університету підбила підсумки 2011 року та визначила завдання на наступний рік. 408 делегатів від трудового колективу та осіб, які навчаються в університеті, заслухали доповідь-звіт за 2011 рік та бачення перспектив розвитку університету у наступному році  ректора член-кореспондента НАН України  проф. В. С. Бакірова. Минулий рік через низку причин був досить складним для університету, передусім з фінансової точки зору. Проте університет не лише повністю виконав свої основні функції, але й розвивався: випустив понад 2,2 тис. магістрів і спеціалістів та майже 2,5 тис. бакалаврів, організовано та чітко провів вступну кампанію, збільшив кількість іноземних студентів. 2011 рік став найрезультативнішим по Державним преміям в галузі науки і техніки: їх отримало відразу шість вчених університету. На базі університету за 2011 рік було проведено 164 конференції, опубліковано 90 монографій, в тому числі 15 — за кордоном, понад 5 тис. статей та доповідей, збільшилась кількість наукових публікацій, зареєстрованих в авторитетній наукометричній системі Scopus. Продовжувався капітальний та поточний ремонт, підтримувалися в належному технічному стані 43 об'єкти університету, зокрема 5 навчальних корпусів та 8 студентських гуртожитків.

Конференція визначила пріоритетні напрямки розвитку університету: більш активне залучення позабюджетних коштів в університетську науку; більш активне застосування інформаційно-комунікаційних технологій у навчальному процесі, наукових дослідженнях, зокрема через запровадження широкомасштабної системи дистанційного навчання, організацію більш потужного представництва університету в Інтернет-просторі; необхідність посилення міжнародного партнерства, академічної мобільності, залучення міжнародних грантів; необхідність втілення дієвої системи енергозбереження в університеті, створення гнучкої і ефективної системи матеріального і морального стимулювання працівників університету за конкретні і вагомі досягнення, елементи якої втілювалися в університетське життя упродовж останнього часу. В обговоренні доповіді взяли участь К. І. Кучеров, директор Інноваційного центру, А. М. Байназаров, директор Інституту Конфуція, О. І. Кізілов, завідувач кафедрою методів соціологічних досліджень, В. Г. Левчук, директор центру електронного навчання, І. І. Залюбовський, перший проректор з наукової роботи, М. О. Азарєнков, проректор з науково-педагогічної роботи, І. К. Журавльова, директор Центральної наукової бібліотеки. Делегати конференції одностайно затвердили звіт ректора і прийняли резолюцію.

О. НОВИКОВА.