Субота, квітня 20, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

У рамках інноваційного проекту

У рамках інноваційного проекту


Кафедра міжнародної економіки (завідувач доктор економічних наук, проф. Г. М. КОЛОМІЄЦЬ, старший викладач І. Л. ДІДОРЧУК) в рамках реалізації інноваційного проекту «Аналіз національного і міжнародного ринку товарів і послуг для малого та середнього бізнесу Харківського регіону»  провела студентську наукову конференцію за участі бізнес-партнерів. Об’єктами дослідження стали  фірми, які тільки-но стартували в бізнесі та ще не мають достатнього досвіду у сфері міжнародного маркетингу. Ось чому ми відчули особливу радість від науково-дослідницького пошуку та його результатів. Нам, студентам, було дуже цікаво провести аналіз закордонних ринків та винайти свої рекомендації щодо вдосконалення зовнішньоекономічної маркетингової стратегії обраних підприємств.


Ми дуже хвилювалися, адже захист результатів наших бізнес-проектів відбувався у присутності керівників підприємств: засновника ТОВ «Дворічанська харчовосмакова фабрика» Арсена Борисовича Гвілії, заступника директора туристичної компанії ТОВ «Дея -Тур» Юлії Леонідівни Ліповецької та керівника виробництва органічної косметики Лариси Геннадіївни Капусти, які сприйняли наші проекти з усією увагою та підтримували нас дружнім ставленням і цінними порадами. Вони відзначили загальне захоплення студентів і дуже високий рівень бізнес-проектів. Найціннішими для нас стали  критичні зауваження представників бізнесу, що свідчить про їх  серйозне ставлення до наших досліджень.


Дана практика дає змогу студентам отримати професійні компетенції, необхідні для успішного працевлаштування.


Артур СОРОКІН, Дар'я ОШКАДЕРОВА,
четвертокурсники спеціальності «Міжнародна економіка».