П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Подарунок від Дракона

Подарунок від Дракона


Справді творчий Дракон – декан історичного факультету Сергій Іванович ПОСОХОВ. Його життя повне творчої енергії. Науковець-історик має понад 200 наукових праць, підготував чотирьох кандидатів наук, видає книги, працює у міжнародних проектах. І декан він – творчий! Сергій Іванович: «Кожен керівник повинен уміти слухати людей, які поряд з тобою. Важливо також, щоби слово не розмежовувалося з ділом» .
Сергій Іванович чудово малює, пише вірші. Це його потреба – створювати щось власноруч. Ось він бере до рук олівця і за мить малює нам в подарунок цього дракончика!
Декан любить ходити до театру, обожнює оперу, класичну музику. Порада від Сергія Івановича: коли у вас поганий настрій – слухайте Моцарта, для роздумів – Рахманінова,  Чайковського, а якщо хочете доторкнутися до історії – слухайте Мусоргського,  його музика – це подих епохи, це наче почути час. 
Сергій Іванович пишається своїм факультетом і його студентами. Серед досягнень – щорічна кількість публікацій на факультеті понад 250 друкованих аркушів - це норми академічного інституту з обсягу публікацій на одного співробітника. Настрій молоді, їхній підхід до навчання й життя подобається деканові.  Вони заряджають його своєю енергією.
Знак Дракона – знак перемог. Найвидатніші досягнення професора за останні дванадцять років приємні. У 2006 році він захистив дисертацію на звання доктора історичних наук. У 2007 став переможцем обласного конкурсу «Вища школа – кращі імена» в номінації «декан факультету». А у травні 2008 отримав атестат професора. Минулого року Сергію Івановичу присвоєно звання Заслуженого працівника освіти України.
С. І. Посохов: «Люблю мріяти, тому планів багато. Найжаданіше особисто для мене –   у 2012 році має вийти книга «Університет та місто», яку я написав у співавторстві з московським професором Андрєєвим. Бажаю у новому році успіхів нашому університету!».


Т. ВАСИЛЕЦЬ