Четвер, квітня 25, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Якщо викладач – Дракон

Якщо викладач – Дракон


Інтелігентна, розумна, спокійна. Такою з другого курсу запам’яталася мені викладач Галина Анатоліївна ГУБАРЕВА, доцент кафедри української мови. Наступний 2012 буде її роком, оскільки вона народилася в рік Дракона.
За останні 12 років життя її дуже змінилося. Після закінчення Харківського університету в 1998 році Галина Анатоліївна вступає до аспірантури, захищає кандидатську дисертацію і вже 10 років – на викладацькій роботі.
За цей час вона набула педагогічного досвіду, отримала звання доцента, виростила доньку. Працює куратором. Уже три групи випустила. Найкраще запам’яталася їй своєю дружністю перша – випускники 2006 року. Зі студентами цієї групи Галина Анатоліївна й досі підтримує добрі стосунки. Про останню групу викладач згадує, що загально-університетська газета «Харківський університет» нещодавно публікувала замітку про її ЛУ-54.
Колеги називають її трудоголіком. Свою енергію спрямовує Галина Анатоліївна у різні напрями: викладач, науковець, редактор, вихователь молоді. Прагнення вдосконалюватися робить Драконів вимогливими до себе та інших. Самі вони віддають набагато більше і з готовністю йдуть на допомогу. Тож ми раді передати доц. Г. А. Губаревій побажання колег: не тільки активної та плідної праці, а й гарного відпочинку, адже і Дракони теж стомлюються.
Донечці Галини Анатоліївни незабаром виповниться 16 років, і мама нею пишається як розумною ученицею, природженим філологом. Наша героїня, що народилася під знаком такого незвичного персонажу, дуже любить мир і злагоду в усьому, зовсім не войовнича й оберігає як своє найдорожче домашнє царство – родину.


М. ШАЛІМОВА