Субота, квітня 20, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

62 Студентська

62 Студентська


спартакіада університету стартувала змаганнями з тенісу. Через одинадцять днів визначились переможці та призери цих особисто-командних змагань.
Серед дівчат у особистому заліку перемогла студентка філологічного факультету, учасниця Всесвітньої Універсіади 2011 року, майстер спорту Анастасія Васильєва. Серед юнаків кращим став майстер спорту Максим Атаманов (факультет міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу).
У командних змаганнях серед дівчат найсильнішими виявились студентки факультету комп’ютерних наук, друге місце посіла команда факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, бронза у студенток факультету іноземних мов. Серед юнаків перемогла команда економічного факультету, на другому місці – механіко-математичний факультет, третіми стали студенти факультету комп’ютерних наук.

 

Легка атлетика

На стадіоні навчально-спортивного комплексу «Каразінський» проходили змагання з легкої атлетики, у яких змагалися 234 студенти з 17 факультетів. У командному заліку серед жіночих команд перемогли студентки біологічного факультету, другими стали дівчата економічного факультету, на третьому місці – команда факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу. Серед чоловічих команд перемогли студенти економічного факультету, друге місце виборола команда екологічного факультету, а бронзовими призерами стали студенти фізичного факультету.
У особистій першості серед дівчат кращі результати з бігу на 100 м показала Валентина Денщикова (факультет міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу), на дистанції 400 м кращою стала Марина Устенко (біологічний факультет). У юнаків кращим на дистанції 100 м став Ігор Фесенко (фізико-енергетичний факультет), а на дистанції 800 м – Ігор Пармаклі (механіко-математичний факультет). У змаганнях естафетних команд 4 х 100 м пермогли команди економічного факультету (юнаки) та біологічного факультету (дівчата).
У змаганнях з бігу на дистанції 500 м (дівчата) та 1000 м (юнаки) взяли участь 254 студенти з 18 факультетів. В особистій першості на дистанції 500 м перемогла Марина Устенко (біологічний факультет), а на дистанції 1000 м – Ігор Пармаклі (механіко-математичний факультет).
У командному заліку серед жіночих команд переміг біологічний факультет, другими стали студентки економічного факультету, третє місце посіла команда філологічного факультету. Серед чоловічих команд першість вибороли економісти, другими стали екологи, а на третьому місці – команда геолого-географічного факультету.
6 жовтня змаганнями з тенісу стартувала 62 студентська Спартакіада університету. Через одинадцять днів визначились переможці та призери цих особисто-командних змагань. Серед дівчат у особистому заліку перемогла студентка філологічного факультету, учасниця Всесвітньої Універсіади 2011 року, майстер спорту Анастасія Васильєва. Серед юнаків кращим став майстер спорту Максим Атаманов (факультет міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу).
У командних змаганнях серед дівчат найсильнішими виявились студентки факультету комп’ютерних наук, друге місце посіла команда факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, бронза у студенток факультету іноземних мов. Серед юнаків перемогла команда економічного факультету, на другому місці – механіко-математичний факультет, третіми стали студенти факультету комп’ютерних наук.
У Полтаві закінчився чемпіонат України з шахів серед жінок, на якому успішно виступила студентка 4 курсу біологічного факультету, міжнародний майстер Ірина Андренко. Вона посіла друге місце і вперше виборола срібну медаль на змаганнях такого рангу.


М. ШАЛЬКО, наш кор.