П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Дівочий колектив

Дівочий колектив


Навіть викладачі помітили, що група ЛУ-54 філологічного факультету найсильніша на потоці. Деякі боялися ставити багато п’ятірок – а це всім 23-м дівчатам. ЛУ-54 посідає друге місце за успішністю в університеті. На конкурсі імені Яцика, в якому брала участь майже половина групи, Софія БУТКО та Марія СВЕРДЛО поділили друге місце. До речі, Софія минулого року брала участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт із дослідженням «Магія власного імені у текстах українських замовлянь». Успішно пройшла другий тур в Одесі, посіла друге місце та нагороджена грошовою премією.
Особливістю групи ЛУ-54 є її жіночність. Ольга ПОСТРИГАНЬ, староста групи: «З першого курсу у нас не було жодного хлопця!» І куратор групи також жінка – Галина Анатоліївна ГУБАРЕВА, викладач кафедри української мови. Але група дуже самостійна. Люблять дівчата з усім поратися самі.
На першому курсі у групи була «традиція»: дівчата вигадували щось смішне для старости. Повертаючись з буфету, вона знаходила то приклеєний до парти журнал або ручки. Одного разу Ольга знайшла смішний «сюрприз» у своєму рюкзаку. Іншого – у великій фізичній на п’ятихвилинній перерві їли домашні гриби прямо з банки... А після першого курсу старості подарували грамоту «найкращої у світі» старости. Це було несподівано і дуже приємно.
Вільний час група також проводить разом. Ходили і до театру, на каток, у кіно і кафе. Їм добре разом.


М. ШАЛЬКО.