П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Більше інформації

Більше інформації


Нью-Йорк, Рим, Піза, Лондон. Щасливі обличчя студентів, які розглядають карту Британських островів і мріють про далекі мандрівки. Саме ці картини постають перед нашими очима, коли на моніторі відкривається головна сторінка сайту факультету іноземних мов. На ніжно-бірюзовому кольорі поля розташувались фотографії студентів та викладачів, символіка університету та самого факультету, найнеобхідніша інформація. Це лише обгортка! Занурюємося глибше, і знаходимо не одну цікавинку. Пішли з нами…
З першого погляду, Інтернет-сторінка нічим особливим не вирізняється, Проте основна мета сайту – інформувати студентів та викладачів про сам факультет і його щоденні новини виконується на 100%. Інформації ви знайдете тут вдосталь! «Історія», «Кафедри», «Навчання», «Спецрада», і це ще далеко не весь перелік розділів сайту. Лише один клік мишкою по одному з посилань – і ти вже знайшов те, що шукав! Хочеш ознайомитись з новинами англійською мовою й заодно  роцесс ра вати свої знання – будь ласка: три прапорці під емблемою університету пропонують вибір основної мови сайту – української, англійської чи російської. «Найцікавішим особисто для мене, – говорить провідний інженер факультету, оформлювач сайту І. В. Тепляков, – є фотогалерея у розділі «Історія», де можна побачити фотографії ще й 40-х років минулого століття. Надзвичайно цікаво побачити теперішніх викладачів на знімках у якості студентів!»
Новини сайту змінюються регулярно, а от посилання «Фотогалерея» чомусь давно не оновлювалось. Та Ігор Вікторович уже знайшов спосіб вирішення проблеми: «Я займаюсь оформленням сайту з 2002 року. Фотографій не вистачає не лише у «Фотогалереї», а й біля розповідей про викладачів. Чому не оновлюємо фотогалерею? У мене теж часто виникає таке питання. Розмістив об’яву на дошці оголошень та на нашому сайті, щоб студенти приносили свої фотографії із закордонних мандрівок, а ми оновлювали ними електронний альбом. Стане цікавіше!»
Я сама студентка й Інтерет-сторінки факультетів, ціную дуже високо – корисна це річ. Не треба йти до університету лише заради того, щоб подивитись дошку оголошень або ж розклад, можна просто зайти на сайт. Гадаю, корисним додатком до сайту є можливість скачувати для ознайомлення різні факультетські роботи! Безперечно, потрібно розвивати сайти, але стиль їх має бути лаконічним, щоб увагу привертала інформація, а не різноманітні випадаючі віконця, що лише відволікають. Перевага повинна віддаватися достатній кількості потрібної інформації та спокійному, аскетичному дизайну.

А. КАЛІНІНА, наш спецкор.