Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Не так вже і слабко

 

Не так вже і слабко


Із п’яти українських команд чотири зуміли пробитися в груповий етап Ліги Європи, що є вельми непоганим результатом.
Першим своїх єврокубкових суперників дізнався «Шахтар». Донецька команда в груповому раунді Ліги Чемпіонів поміряється силами з «Порту», «Зенітом» і «Апоелем». Вищеперелічені колективи є чемпіонами своїх країн – Португалії, Росії і Кіпру відповідно. Тоді як дончани узнавали своїх конкурентів за вихід в плей-офф, «Ворскла» змагалася з бухарестським «Динамо» за вихід у групу. Підопічні Павлова добилися бажаного і зуміли здолати румун на їх полі 3:2. Варто відзначити, що велику роль в цій вікторії зіграв молодий нападаючий гостей Олег Баранник, який зумів проявити себе двічі. «Ворскла» вперше в своїй історії потрапляє в груповий етап Ліги Європи. Київське «Динамо» без особливих проблем здолало болгарський «Літекс» і послідувало прикладу полтавських футболістів. Потім, наш рідний «Металіст», після сухої нічиєї в Харкові, на здивування, зумів легко розправитися з «Сошо», здолав французів із рахунком 4 : 0. А ось «Карпати» і «Дніпро» не зуміли повторити досягнення вищеперелічених команд. Львів'яни зіграли внічию з греками, після виїзної поразки. А підопічні Рамоса зуміли мінімально обіграти лондонський «Фулхем», але нічого більшого, ніж очки в скарбничку України, це не принесло.
Побажаємо вітчизняним клубам добитися позитивних результатів в їх групах і побачити всі чотири команди в єврокубках навесні.
Ліга Чемпіонів
Группа G - Порту, Шахтар, Зеніт, АПОЭЛ
Ліга Европи
Группа В - Копенгаген, Стандард, Гановер, Ворскла
Группа Е - Динамо Київ, Бешикташ, Сток, Макаби
Группа G - АЗ, Металіст, Аустрія, Мальме


О. ГАРКАВЕЦЬ, четвертокурсник філфаку, наш коментатор.