Четвер, квітня 25, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Досягнення найвищого рівня

Досягнення найвищого рівня


Екологічному факультету виповнилося у квітні лише чотири роки. Але досягнення наші говорять про те, що минулий навчальний рік приніс найкращі результати. Отже, про наших переможців.
Магістрант Катерина Бабанська та третьокурсник Кузнецов Костянтин посіли І місце у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», що пройшов у березні  в Одеському державному екологічному університеті. А у квітні там же відбувся ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади за тим же напрямом, де наша четвертокурсниця Бодак Інна виборола 1 місце. А ще за участю в олімпіаді Гаврюшової Ольги ( 4 курс), що увійшла у першу десятку переможців, у командній першості дівчата посіли 2 місце.
Участь студентів у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом «Економіка природокористування» у  Сумах принесла  1 місце  студентці четвертого курсу Чумак Ірині та 1 місце  магістрантці, відмінниці навчання Масто Юлії.
Десятий рік поспіль  студенти всіх регіонів країни змагаються за звання кращих знавців з питань безпеки життєдіяльності. Цього року за перемогу змагалися понад 170 студентів з 65-ти вищих навчальних закладів України . Команду з Харкова представляли студенти екологічного факультету Кузнєцов Костянтин та Клєщ Анастасія та студенти філософського факультету Мартинцева Анастасія і Лапта Вікторія.  Протягом трьох днів учасники демонстрували знання та навички основ безпеки життєдіяльності, дій у екстремальних ситуаціях і надання першої долікарняної допомоги. У підсумку студентка 3 курсу екологічного факультету Клєщ Анастасія виборола 2 місце і була відзначена дипломом, а всі інші наші учасники удостоєні Грамот учасників ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Безпека життєдіяльності».
Приємно поінформувати університетський загал про те, що грамотами Оргкомітетів вищих навчальних закладів,  де проходили Всеукраїнські студентські заходи, за високоякісну підготовку студентів було відзначено і автора даної замітки, завідуючу кафедрою екологічної безпеки та екологічної освіти Некос Аллу Наумівну, доцента цієї ж кафедри Буца Юрія Васильовича, а також весь колектив екологічного факультету.
І наостанок: за результатами участі студентів-екологів у міжнародних та Всеукраїнських конференціях опубліковано понад 40 наукових статей і тез , у т.ч. у фахових виданнях. На екологічному факультеті пройшла ІІІ Регіональна конференція студентів, магістрантів та аспірантів «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», в якій взяли участь 110  (у тому числі 36 студентів нашого  екологічного факультету)  студентів з 16 вузів та 10 міст України. За матеріалами конференції вийшла чудова збірка з науковими статтями студентів.


Проф. А.НЕКОС, заступник декана із наукової роботи екологічного факультету.